Koffieconcert ADAM Kwartet.HR. ©Foppe Schut FS 0017A 130122 1600 Site
© Foppe Schut

ADAM Kwartet

Koffieconcert viool & cello

Datum & tijd
Zo 13 feb | 12:00
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 16,00
Incl. drankje en garderobe

Geestig en opwekkend spel vol humor en hoop

Het jonge ADAM Kwartet geeft de hedendaagse strijkkwartetwereld met inachtneming van de rijke traditie nog meer plezier met een even verrassend als opwekkend programma vol humor en relativering.

Het ADAM Kwartet geldt als een van de meest veelbelovende jonge kwartetten van Nederlandse boden. Hoewel de vier onlangs aan het Conservatorium van Amsterdam afgestudeerde dames sinds begin 2020 studeren aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie, kunnen zij al bogen op een rijke concert-cv. En terecht. De wijze waarop het viertal ‘met een frisse blik haar eigen licht laat schijnen over het genre’ is verrassend en opwekkend. Zo heeft het kwartet tijdens het recital in TAQA Theater De Vest in Alkmaar niet alleen aandacht voor de traditie, maar ook voor de hedendaagse componist. Zo is het even geestige als Haydnniaanse Entr’acte van de Amerikaanse Pulitzerprijswinnares Caroline Shaw na werk van Mozart en Webern niet alleen relativerend, maar ook hoopgevend.

Dit concert komt tot stand in samenwerking met The International Holland Music Sessions.

ADAM Kwartet
Margot Kolodziej, eerste viool
Hannelore de Vuyst, tweede viool
Liselot Blomaard, altviool
Renée Timmer, cello

Programma:
Wolfgang Amadeus Mozart Strijkkwartet nr. 19 in C gr. t., KV 645 ‘Dissonantenkwartet’
(1756-1791) Adagio-Allegro
Andante cantabile
Menuetto. Allegro
Allegro molto

Anton Webern Langsamer Satz M. 78
(1883-1945)

Caroline Shaw Entr’acte
(1982)

Lunch en serie koffieconcerten
Klik op bestel tickets en kies ook voor een lekkere lunch en korting voor een bezoek aan het Stedelijk Museum op de dag van het concert. Kies je in het bestelproces voor de hele serie koffieconcerten, dan krijg je één concert gratis. Wil je bij alle koffieconcerten ook gebruik maken van de lunch, mail dan naar kaartverkoop@taqatheaterdevest.nl.

Deze voorstelling is wegens de coronabeperkingen verplaatst naar dit theaterseizoen. Iedereen met oude tickets heeft nieuwe tickets ontvangen. Tip: in Mijn Vest kun je altijd je actuele tickets downloaden.

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
12:00
12:00
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Datum & tijd
Zo 13 feb | 12:00
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 16,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]