Vita Nova 1600

Accordeonvereniging Vita-Nova

Koffieconcert

Datum & tijd
Zo 12 dec | 11:00 - 12:15
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen

Accordeonvereniging Vita – Nova verzorgt, nu het weer mag, haar jaarlijkse koffieconcert op 12 december 2021 in TAQA Theater de Vest.
Nadat het concert in 2020 door de corona niet kon doorgaan, kijken de orkestleden er des te meer naar uit om dit jaar weer hun muzikale kunnen te presenteren, dit in de opmaat naar de Kerstperiode.
Het programma omvat een divers repertoire van wat lichter in het oor liggende muziek tot ook iets klassieker.
Gestart wordt met Le Secret de Pulcinella (Het geheim van Jan Klaasen). Het is een compositie van Henri Goitre, een Zwitserse componist en schrijver die leefde van 1878 tot 1958. De ouverture is geschreven voor een komedie in 3 bedrijven en werd voor het eerst uitgevoerd in 1915 in het Odeon Theater in Parijs.
Wat klassieker is Ave Verum, een korte hymne uit de 14e eeuw, die door verschillende componisten op muziek is gezet. Mozart schreef zijn Ave Verum Corpus voor zijn vriend Anton Stoll die muzikaal assistent was in de parochie van Baden, in de buurt van Wenen.
Na het “Im Prater Blühn wieder die Bäume” van Robert Stolz volgen onder andere Andrejevna, een zigeunerwals geschreven de Nederlander Johan B. Kok en Napolitanische Ständchen van Gerhard Winkler.

Het concert wordt opgeluisterd met een gastoptreden van Luuk Ransijn. De 21-jarige Luuk Ransijn is een beginnend cabaretier/kleinkunstenaar. Vorig jaar stond hij in de finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en hij speelde in het voorprogramma van Sara Kroos. Hij ontwikkelde een eigen stijl met conferences en zelfgeschreven liedjes. Speciaal voor het koffieconcert van Vita-Nova houdt Luuk het bij muziek en speelt hij een greep uit zijn eigen repertoire. Scherpzinnige theaterliedjes met een zachtmoedige ondertoon. Muziek verweven met humor, al schroomt Luuk er ook niet voor om het persoonlijk te maken. Luuk Ransijn heeft een frisse theaterpersoonlijkheid waar je als publiek meteen van houdt.

Het concert wordt traditioneel afgesloten met O Holy Night, een bekend kerstlied uit 1847 van de
Franse componist Adolphe Adam, gevolgd door White Christmas.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en ook telefonisch te bestellen via 072-5125627.
Bij de ingang van het theater wordt de QR-code van de coronacheckapp gescand en toont u uw legitimatie.
Bij de ingang van de zaal toont u een geldig toegangskaartje.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
11:00 - 12:15
11:00 - 12:15
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Datum & tijd
Zo 12 dec | 11:00 - 12:15
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]