Tuning People

Kadrage

theater
Twee spelende mannen, zoals de dikke en de dunne, maar nu de grote Peter en de kleine Jef, creëren een eigen universum dat bestaat uit dertig gekaderde wereldjes. Ze beginnen op een leeg vlak. De kleine werpt zich op de schoot van de grote, het is een piëta die daarna tot leven komt. De stoel laat door een oranje koord een klein houten kader opveren, en dat kader is ook verbonden met een oranje koord aan een weer wat groter koord, enzovoorts, dertig keren lang.

Tableaux vivants volgen elkaar op in een reeks steeds groter wordende omlijstingen die als
een pop up boek openklappen. Lege lijsten die schreeuwen om gevuld te worden. De taferelen komen tot leven, de ene keer gaan ze heel snel in beweging en vaak overstag, andere keren zijn de aanlopen lang en langzaam, maar is de verrassing van de schepping des te groter.

Het spel hangt tussen performance, beeldende kunst en fysiek theater. Het is binnen de kaders buiten de lijntjes kleuren, fysiek en met objecten en attributen. De twee dragen elkaar als planken, tollen met hun lijven rond, ze plakken aan elkaar, ze zwieren elkaar, schreeuwen hun dolle pret uit.

Het is de tweede samenwerking van Vlamingen Jef Van gestel (ex-Huis van Bourgondië en winnaar VSCD Mimeprijs 2015) en Peter Vandenmeulenbroecke (ex-NNT) met veel absurde humor en maar heel weinig woorden. In dertig houten kaders volgen de beeldverhalen elkaar associatief op.

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.
Kaarten
  • Tuning People

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 20,00 Incl. drankje en garderobe

    Tuning People Kleine Zaal 20.00