Tosca Opdam, viool & Vital Stahievitch, piano

Koffieconcert viool & piano

klassiek

Tosca Opdam schittert in Alkmaar

Violiste Tosca Opdam bewijst haar muzikale grootsheid in Alkmaar met de volle romantiek van Brahms, de Tsjechische tongval van Janáček en filmische verbeeldingskracht van Korngold.
 
Sinds Tosca Opdam in 2011 het Oskar Back Concours won, geldt ze als een van de meest opvallende jonge Nederlandse violisten. De ‘overrompelende muzikale persoonlijkheid’ zoals de Volkskrant haar noemde, ontwikkelde zich tot een avontuurlijk musicus en verdeelt haar tijd tegenwoordig tussen Nederland en de Verenigde Staten van Amerika. Samen met de in Nederland werkende Wit-Russische pianist Vital Stahievitch brengt Opdam in TAQA Theater De Vest in Alkmaar een programma dat u meeneemt van de volle romantiek van Brahms via de Tsjechische tongval van Janáček naar de toen al filmische verbeeldingskracht van het vroege werk van Korngold. Een buitenkans om deze muzikale grootheid live mee te maken.

Dit concert komt tot stand in samenwerking met The International Holland Music Sessions.

Tosca Opdam, viool
Vital Stahievitch, piano (Belarus)

Programma:
Johannes Brahms (1833-1897)
Sonate voor viool en piano nr. 3 in d kl. t., opus 108
- Allegro
- Adagio
- Un poco presto e con sedimento
- Presto agaitato
 
Leoš Janáček (1854-1928)
Sonate voor viool en piano
- Con moto
- Ballada
- Allegretto
 
Erich Korngold (1897-1957)
Suite Much Ado About Nothing
- The Maiden in the Bridal Chamber
- Dogberry and Verges
- Scene in the Garden
- Masquerade

Lunch en serie koffieconcerten
Klik op bestel tickets en kies ook voor een lekkere lunch en korting voor een bezoek aan het Stedelijk Museum op de dag van het concert. Kies je in het bestelproces voor de hele serie koffieconcerten, dan krijg je één concert gratis. Wil je bij alle koffieconcerten ook gebruik maken van de lunch, mail dan naar kaartverkoop@taqatheaterdevest.nl.

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.
Kaarten
  • Tosca Opdam, viool & Vital Stahievitch, piano

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 17,00 Incl. drankje en garderobe

    Tosca Opdam, viool & Vital Stahievitch, piano Kleine Zaal 17.00