Nederlands Kamerorkest

Twee concerten van Mendelssohn met Ronald Brautigam

klassiek
De 'Italiaanse symfonie’ is een van de meeste geliefde werken van de vroeg-romantische componist Felix Mendelssohn. Ronald Brautigam soleert in zijn even energieke Pianoconcert nr. 2.  

Mendelssohns Italiaanse Symfonie  
Toen de jonge Felix Mendelssohn zijn ‘grand tour’ door Europa maakte, raakte hij diep onder de indruk van alles wat hij zag en beleefde. Vooral Schotland en Italië vond hij zo overweldigend dat hij zijn indrukken in twee symfonieën verwerkte. Symfonie nr. 4 barst van de jeugdige opgewektheid die Mendelssohn in cultuurcentra als Florence, Rome en Venetië en in de prachtige Italiaanse natuur moet hebben gevoeld. Die frisse energie combineert hij met een aangeboren talent voor diepgang. Het blijft daardoor een van Mendelssohns meest geliefde stukken.

Brautigam speelt Pianoconcert nr. 2
Mendelssohns Pianoconcert nr. 2 is wat minder bekend dan zijn Italiaanse symfonie en wordt niet zo vaak uitgevoerd als zijn andere romantische pianoconcerten. Maar Mendelssohn-expert Ronald Brautigam, met wie het Nederlands Kamerorkest al veel samenspeelde, laat horen dat dit volledig onterecht is. Mendelssohns Tweede pianoconcert heeft dezelfde levenslustige vitaliteit die de ‘Italiaanse’ en ‘Schotse’ symfonieën zo populair maken.

Nederlands Kamerorkest
Gordan Nikolić, viool/leiding
Ronald Brautigam, piano

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.
Kaarten
  • Nederlands Kamerorkest

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 32,50
    PrijsCJP € 15,00 Incl. drankje en garderobe

    Nederlands Kamerorkest Grote Zaal 32.50