Nederlands Kamerkoor

Lied der Liederen

klassiek
Met Lied der liederen toont het Nederlands Kamerkoor zich van een van zijn beste 
kanten: in een kleine, solistische bezetting berucht moeilijke muziek ten gehore brengen. Hoofdonderdeel van het programma is het volprezen hedendaagse koorwerk Le cantique des cantiques van Daniel-Lesur. Voor liefhebbers van de Franse koormuziek een gewaarwording – het koor zet onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra slechts één zanger per stem in, wat zorgt voor een ongekend transparante luisterervaring.

De werken in het programma zijn allemaal gebaseerd op Salomons Hooglied, een van de meest sensuele teksten die in de Bijbel te vinden zijn. Salomons lied zweeft tussen het aardse en hemelse en bezingt niet alleen de liefde tussen man en vrouw, maar ook tussen de gelovige en God. Het Nederlands Kamerkoor plaatst de aangrijpende muzikale zetting van Daniel-Lesurs Hooglied in prachtig contrast naast het polyfone lijnenspel van Renaissance-meester Orlando di Lasso. 

Programma
 
Joost Kleppe Passávamos
Portugese villancicos
Orlando di Lasso Osculetur me
Orlando di Lasso Veni in hortum meum
Orlando di Lasso Surge propera amica mea
Daniel-Lesur Le cantique des cantiques

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.


 
Kaarten
  • Nederlands Kamerkoor

    Zaal Grote Kerk
    Prijs Normaal € 24,00 Incl. drankje en garderobe

    Nederlands Kamerkoor Grote Kerk 24.00