Nederlands Kamerkoor i.s.m. Dance Company Nanine Linning

Di Lasso’s Tranen van Petrus

muziektheater
IIn De tranen van Petrus plaatst het Nederlands Kamerkoor Orlando di Lasso’s meesterwerk in actuele context: wat gebeurt er met de mens ten tijde van isolatie, eenzaamheid en wanhoop?

In de voorstelling wordt met een ontroerende dansrol het verhaal van Petrus vertolkt – apostel en misschien wel de trouwste volgeling van Jezus. Toch verloochent hij Jezus. De desillusie en eenzaamheid die volgen komen tot leven in een scenisch samenspel tussen Petrus en het koor, in een co-regie van Tido Visser en Nanine Linning.
Petrus’ worsteling wordt gadegeslagen en begeleid door zeven zangers in levensgrote glazen zuilen. Wie is er eenzamer? Hij die opgesloten is, of hij die niemand heeft om zijn vrijheid mee te delen? Hoe verhoudt zijn idealisme zich vandaag de dag tot een wereld waarin mensen kiezen voor eigenbelang, een maatschappij waarin de oneliner het wint van de nuance, een maatschappij waarin blinde macht gaat boven moreel gezag? Publiek én zangers worden tot getuigen van Petrus’ leed. Poëtisch, confronterend, en actueel.

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.
Kaarten
  • Nederlands Kamerkoor i.s.m. Dance Company Nanine Linning

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 27,50 Incl. drankje en garderobe

    Nederlands Kamerkoor i.s.m. Dance Company Nanine Linning Grote Zaal 27.50