Jazz Café

Wayne Shorter Tribute

jazz

De Plein Zaal van TAQA Theater De Vest verandert dit seizoen in een intieme jazzclub voor de nieuwe serie Jazz Cafés. Kom luisteren naar een afwisselende line-up met (inter)nationale jazzmuzikanten van topkwaliteit. Deze gastartiesten worden begeleid door initiatiefnemers Marc Schenk (drums) en Kasper Kalf (bas).

Wayne Shorter Tribute
Deze editie wordt verzorgd door Gideon Tazelaar (tenor sax), Gidon Nunes Vaz (trompet) en Jasper Soffers (piano). Samen met Marc en Kasper brengen zij een ode aan de iconische Wayne Shorter. De saxofonist oogstte wereldfaam de jaren '60 en '70, o.a. in de formaties van Art Blakey, Miles Davis, Weather Report en zijn eigen groepen. Niet alleen door Shorters manier van spelen, maar ook door de vele composities die hij maakte werd hij bekend bij een groot publiek. Hij bedacht composities die melodisch en harmonisch sterk afwijken van het American Song Book repertoire en daarmee een nieuwe stroming inluidden. Denk bijvoorbeeld aan nummers als 'Speak No Evil', 'Lester Left Town', 'ESP', 'Infant Eyes' en 'Yes or No’: allemaal totaal verschillend, maar toch duidelijk te herkennen door Shorters signatuur.

Voor de muziekliefhebber is het Jazz Café een unieke kans om bij de kleine groep te horen die deze intieme concerten van dichtbij mee gaan maken.


We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.
 
Kaarten
  • Jazz Café

    Zaal Plein Zaal
    Prijs Normaal € 15,00 Incl. drankje en garderobe

    Jazz Café Plein Zaal 15.00