Igone de Jongh

I

show

Eerste eigen theaterprogramma van de grote prima ballerina

Igone de Jongh: prima ballerina, gelauwerd en bejubeld voormalig eerste soliste van Het Nationale Ballet en muze van de wereldvermaarde choreograaf Hans van Manen. De gelukkigen die haar eerder hebben zien schitteren, moesten daarvoor in de regel in de auto, de trein of zelfs het vliegtuig stappen: Igone was tot nu toe alleen te bewonderen in gerenommeerde internationale opera- of ballethuizen.

In de nazomer van haar imposante loopbaan wil Igone nu zelf eens haar publiek gaan opzoeken. In haar eerste eigen theaterprogramma danst ze de spannendste choreografieën uit haar omvangrijke repertoire. Soms alleen op het toneel, dan weer samen met een partner of partners, af en toe live begeleid door een pianist. Ze vertelt over haar bestaan als danseres, de moordende repetities, het sobere dieet, de kapotte voeten, de premières met koningen en koninginnen. In ‘I’ gaat Igone met haar publiek in gesprek, aanraakbaar en met allure.
 
We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.


 
Kaarten
  • Igone de Jongh

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 39,50 Incl. drankje en garderobe

    Igone de Jongh Grote Zaal 39.50