Het Nederlands Kamerorkest

Speelt Sjostakovitsj en Tsjaikovski

klassiek
Het Nederlands Kamerorkest werkt opnieuw met Canada's bekendste cellist: Gary Hoffman. Hij speelt de Rococo variaties van Tsjaikovski. Het orkest brengt onder leiding van Gordan Nikolić de Kammersinfonie van Sjostakovitsj.

Gary Hoffman speelt Tsjaikovski
De befaamde Canadese cellist Gary Hoffman is al jaren een graag geziene gast bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest, waar hij met regelmaat optreedt. Dit keer speelt hij een werk dat minstens even bekend als hijzelf: de Rococo variaties van Tsjaikovski. Onnavolgbaar mooi is zijn mild romantische kijk op de galante muziek van de 18e eeuw.

Gordan Nikolić en Kammersinfonie op. 73a
De intensiteit van de muziek van Sjostakovitsj heeft vaak iets ongemakkelijks. Neem nu zijn Strijkkwartet nr. 3 uit 1946. Het moest stralen als overwinningswerk na de gewonnen oorlog. Maar het werd een aanklacht tegen de verschrikkingen van diezelfde oorlog. Bijna nog indringender is de versie voor kamerorkest die Barshai er met toestemming van de componist van maakte. Volgens sommigen zelfs beter dan het originele werk. Gordan Nikolić leidt het Nederlands Kamerorkest in deze beklemmende Kammersinfonie.

Gordan Nikolić - viool/leiding
Garry Hoffman - cello

We attenderen u erop dat wij zolang de nu actuele Coronamaatregelen gelden om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.
 

 
Kaarten
  • Het Nederlands Kamerorkest

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 32,50
    PrijsCJP65 € 15,00 Incl. drankje en garderobe

    Het Nederlands Kamerorkest Grote Zaal 32.50