BEER theaterproducties

De Reiziger

toneel

Vijanddenken op beklemmende manier voelbaar gemaakt.

Door de antisemitische acties van de nazi’s komt het leven van de welgestelde Joodse zakenman Otto Silbermann in 1938 op losse schroeven te staan. Hij raakt in korte tijd alles kwijt: zijn huis, zijn klanten en het contact met zijn niet-Joodse vrouw, familie en vrienden. Met een koffer vol geld komt hij op straat te staan, maar hij kan geen kant op.
 
Silbermann, gespeeld door René Groothof, probeert onzichtbaar te blijven en neemt trein na trein om zo aan zijn belagers te ontsnappen. Hij ontmoet een bonte stoet mensen, allen gespeeld door Leny Breederveld. Wat is er over van de eens zo succesvolle Silbermann, nu alles hem is afgenomen en hij als een opgejaagd dier moet vluchten?
 
De wurgende angst, paniekerige overwegingen en uitzichtloze situatie van Silbermann grijpen je bij de strot. ‘De Reiziger’, naar de roman van Ulrich Alexander Boschwitz, maakt op een aangrijpende manier voelbaar hoe het vijanddenken onder ‘gewone mensen’ groeit en woekert. De angstaanjagende werkelijkheid van het leven in die tijd wordt 75 jaar na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog op indrukwekkende wijze weerspiegeld door BEER theaterproducties.
Kaarten
  • BEER theaterproducties

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 22,50 Incl. drankje en garderobe

    BEER theaterproducties Kleine Zaal 22.50