Another Kind of Blue

WAVE

dans

Verrassende en spannende mix van moderne dans en technologie.

Choreograaf David Middendorp brengt met zijn voorstelling WAVE opnieuw een verrassende en spannende mix van moderne dans en technologie.
Hij presenteert in dit programma twee gloednieuwe choreografieën: Frequentie & Frequentie² en Wereldleiders 2.0. Ook keren drie van zijn beste en meest geliefde dansstukken terug: Airman (het duet van de danser en de drones), Flyland in a room (de adembenemende reis door de ruimtes) en Face Machine (het geestige spel tussen de dansers en hun gezichten).

Een golf, een fractal, een frequentie zijn allen herhalende patronen die in de natuur worden gekenmerkt door een wiskundige logica. Fractals zijn zich herhalende patronen die in de natuur veel voorkomen en gekenmerkt worden door een wiskundige logica. In Frequentie & Frequentie² wordt zand door geluidsgolven in trilling gebracht, waardoor zich op het podium steeds complexere patronen vormen. De dansers gaan een spannende dialoog aan met het zand, waarbij ze de zandpatronen wisselend volgen en uitvegen, met bezwerende en zich logisch herhalende dansbewegingen. En als de technologie zich begint te bemoeien met de beelden wordt het nog mooier en complexer.

Wereldleiders 2.0. is geïnspireerd op een TV-dialoog tussen Hillary Clinton en Donald Trump, die elkaar op een kinderlijk directe en wrede manier voor het oog van de wereld totaal afbraken en vernederden. De dansers bewegen zich met rauwe, dierlijke en ritmische bewegingen in een gesloten bunker. Met aangrijpende beelden laat Middendorp zien wat politici kunnen aanrichten als hun dierlijke instincten en duistere fantasieën het overnemen van het gezonde verstand en de menselijkheid.

Op een verbluffende manier – en met veel gevoel voor humor - laat Middendorp de echte en de virtuele werelden weer samensmelten in spectaculaire beelden. Met zijn unieke mix van dans en innovatieve technologie biedt hij een inspirerende totaalbeleving. Én zet hij je op een speelse manier aan het denken over hoe technologie ons leven en onze wereld beïnvloedt.
Net als zijn vorige voorstellingen is ook WAVE geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.


We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.
 
Kaarten
  • Another Kind of Blue

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 27,00 Incl. drankje en garderobe

    Another Kind of Blue Grote Zaal 27.00