ADAM Kwartet

Koffieconcert viool & cello

klassiek

Geestig en opwekkend spel vol humor en hoop

Het jonge ADAM Kwartet geeft de hedendaagse strijkkwartetwereld met inachtneming van de rijke traditie nog meer plezier met een even verrassend als opwekkend programma vol humor en relativering.
 
Het ADAM Kwartet geldt als een van de meest veelbelovende jonge kwartetten van Nederlandse boden. Hoewel de vier onlangs aan het Conservatorium van Amsterdam afgestudeerde dames sinds begin 2020 studeren aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie, kunnen zij al bogen op een rijke concert-cv. En terecht. De wijze waarop het viertal ‘met een frisse blik haar eigen licht laat schijnen over het genre’ is verrassend en opwekkend. Zo heeft het kwartet tijdens het recital in TAQA Theater De Vest in Alkmaar niet alleen aandacht voor de traditie, maar ook voor de hedendaagse componist. Zo is het even geestige als Haydnniaanse Entr’acte van de Amerikaanse Pulitzerprijswinnares Caroline Shaw na werk van Mozart en Webern niet alleen relativerend, maar ook hoopgevend.

Dit concert komt tot stand in samenwerking met The International Holland Music Sessions.
 
ADAM Kwartet
Margot Kolodziej, eerste viool
Hannelore de Vuyst, tweede viool
Liselot Blomaard, altviool
Renée Timmer, cello

Programma:
Wolfgang Amadeus Mozart              Strijkkwartet nr. 19 in C gr. t., KV 645 ‘Dissonantenkwartet’
(1756-1791)                                     Adagio-Allegro
                                                         Andante cantabile
                                                         Menuetto. Allegro
                                                         Allegro molto
 
Anton Webern                                   Langsamer Satz M. 78
(1883-1945)
 
Caroline Shaw                                   Entr’acte
(1982)

Lunch en serie koffieconcerten
Klik op bestel tickets en kies ook voor een lekkere lunch en korting voor een bezoek aan het Stedelijk Museum op de dag van het concert. Kies je in het bestelproces voor de hele serie koffieconcerten, dan krijg je één concert gratis. Wil je bij alle koffieconcerten ook gebruik maken van de lunch, mail dan naar kaartverkoop@taqatheaterdevest.nl.

Deze voorstelling is wegens de coronabeperkingen verplaatst naar dit theaterseizoen. Iedereen met oude tickets heeft nieuwe tickets ontvangen. Tip: in Mijn Vest kun je altijd je actuele tickets downloaden.

 We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.
 
Kaarten
  • ADAM Kwartet

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 17,00 Incl. drankje en garderobe

    ADAM Kwartet Kleine Zaal 17.00