Willem van Hanegem

Een bijzondere avond met de Kromme

theatercollege
Let op: deze voorstelling zou plaatsvinden op 27 januari 2020, maar is verplaatst naar 26 september 2020. Kaarthouders ontvangen spoedig meer informatie.

In het jaar van zijn 75ste verjaardag geeft voetballegende Willem van Hanegem een theatercollege in Alkmaar. Het gaat een exclusieve en bijzondere avond worden met
‘de Kromme’, een van de beste en meest markante voetballers die Nederland heeft voortgebracht. Interviewer Eddy van der Ley neemt Van Hanegem aan de hand van unieke (wedstrijd)beelden mee op een avontuurlijke reis door zijn rijke voetballeven, met onder meer aandacht voor het totaalvoetbal van Oranje en het WK van 1974 in West-Duitsland. Van Hanegem praat ook uitgebreid over zijn speciale relatie met Alkmaar, als voetballer (1976 – 1979) en trainer (1997-1999) van AZ. Verder zal hij vertellen over zijn liefde voor het spelletje en de actualiteit van het moment. Na de pauze is er ruimte voor vragen vanuit de zaal en na afloop is er een meet & greet.
 
Presentator Eddy van der Ley is verguld met de komst van de iconische ex-topvoetballer naar Alkmaar: “Voor een hele generatie voetballiefhebbers uit de regio is dit dé kans om Willem van Hanegem nog eens live in actie te zien en te ontmoeten. Zij zullen de Kromme meemaken zoals hij in al zijn puurheid is: kritisch, betrokken, met een geheel eigen, unieke en soms wat dwarse kijk op voetbal en het leven.”
Kaarten
  • Willem van Hanegem

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 25,00 incl. drankje en garderobe

    Willem van Hanegem Grote Zaal 25.00