Theater Rotterdam | Davy Pieters

Do not look back with regret

theater

Een pleidooi voor rouw in tijden van verandering

Pandemieën zijn door de geschiedenis heen vaker de snelkookpan voor verandering geweest. Te midden van de wervelwind aan gebeurtenissen in het hier en nu nodigt DO NOT LOOK BACK WITH REGRET van regisseuse Davy Pieters je uit om stil te staan bij rouw.
Afgelopen jaar werden we geconfronteerd met onze sterfelijkheid: met levens die ophielden, met een wereld die niet meer hetzelfde is en vooral met het inzicht dat sommige dingen moeten eindigen. Hoe nemen we afscheid van degenen die ons voorgingen? Of van een wereld die we achter moeten laten? Hoe gaan we daarna verder? Rouwen biedt ons de mogelijkheid op een nieuw leven in een veranderde tijd.
DO NOT LOOK BACK WITH REGRET neemt je mee in een rouwproces, waarbij twee vrouwen afscheid van elkaar nemen tijdens een sneeuwval. Ze beseffen zich dat er een einde nabij is, nu alleen nog ermee omgaan. Verwacht een poëtische voorstelling, die zowel universeel als alarmerend is en waarin theater, mime en performance omlijst worden door de muziek van Jimi Zoet (URLAND).

Bij Theater Rotterdam maakte Davy eerder de voorstellingen The Unpleasant Surprise en How to Build a Universe; de eerste werd in 2018, samen met How did I die, geselecteerd voor De Biënnale van Venetië, en How to Build a Universe werd in 2019 bekroond met de prestigieuze VSCD Mimeprijs. Momenteel werkt Davy samen met Nastaran Razawi Khorasani (makersduo Kobe) aan de documentaire JIJ | IK, die de kijker confronteert met de impact die vrijheid heeft op het leven van vrouwen die opgroeien en wonen in Nederland en Iran.

Dit is een verplaatste voorstelling. Oude data: 8 mei 2020 en 8 april 2021. Tickets met datum 8 april blijven geldig.
Kaarten
  • Theater Rotterdam | Davy Pieters

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 18,50 incl. drankje en garderobe

    Theater Rotterdam | Davy Pieters Kleine Zaal 18.50