Orkater en het Bijlmer Parktheater

De Gliphoeve

muziektheater

Een muzikaal familiedrama over ontheemding en integratie.

Na het succes van Woiski vs. Woiski maken Orkater en het Bijlmer Parktheater nu De Gliphoeve: deel twee van een muzikale trilogie over de komst van Surinamers in Nederland.
Een geschiedenis van racisme en het moeizame proces van integratie.

Het is 1975. In Suriname wordt de onafhankelijkheid uitgeroepen. 'Wie gaat weg en wie blijft hier' is een grote hit op de radio. Etta besluit met haar dochter Millie en zoon Glenn naar Nederland te gaan. Vader Stanley blijft voorlopig in Suriname. Vol verwachting, energie en humor probeert deze sterke moeder haar kinderen een plek te geven in hun nieuwe vaderland. Maar niemand zit op ze te wachten, er is geen werk en er zijn geen woningen.

Ze komen terecht in De Gliphoeve, de eerste flat in de Bijlmermeer die gekraakt wordt door een groep Surinaamse activisten, die hun net gearriveerde landgenoten er woonruimte bieden. Gezinnen leven er onder, boven en op elkaar, soms in bittere armoede. Ondanks het beton vindt men er warmte: in eten en drinken, in muziek en in de gedeelde, vastberaden wil om te slagen. Maar het kleine gezin wordt flink op de proef gesteld.

De Gliphoeve is een voorstelling vol levenskracht en muziek als houvast om te overleven en door het beton heen te breken. In een uitgebreid online contextprogramma wordt dieper ingegaan op o.a. de beginjaren van De Bijlmer; de kritieke woontoestanden in Amsterdam en het activisme, in de vorm van persoonlijke verhalen, interviews, documentaires, archiefbeelden en muziek.
Kaarten
  • Orkater en het Bijlmer Parktheater

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 20,00 Incl. drankje en garderobe

    Orkater en het Bijlmer Parktheater Grote Zaal 20.00