Nederlandse Bachvereniging

MATTHÄUS PASSION (2022)

klassiek

De eerste Matthäus

Dé Matthäus Passion van de Nederlandse Bachvereniging
Absoluut hoogtepunt voor Alkmaar: dé Matthäus Passion in de originele uitvoering van de Nederlandse Bachvereniging. Een grote wens ging eindelijk in vervulling: het is ons gelukt om dé Matthäus Passion van de Nederlandse Bachvereniging naar de Grote Kerk Alkmaar te halen!

Een onsterfelijk meesterwerk valt niet zomaar uit de lucht, zelfs de Matthäus niet. René Jacobs sleurt je mee in een prille versie. De Nederlandse Bachvereniging keert dit seizoen terug naar de bron van de Matthäus-Passion. De ‘Frühfassung’ is het vroegste muzikale spoor van Bachs grootste werk. Wie de latere partituur uit 1736 in haar hart heeft gesloten – wie niet? – zal in deze versie uit 1729 worden verrast door andere stemmen in sommige aria’s, een koraal meer of minder en nu en dan onverwachte kleuren in het orkest. Doorgewinterde luisteraars zullen bovendien ontdekken hoe Bach in deze vroege versie nog sleutelt aan de dubbelkorigheid die de ‘definitieve’ Matthäus tot zo’n monument maakt. Zeker is dat operadirigent René Jacobs zijn dramatische instinct volledig zal uitleven op de geniale dialogen, de imposante koren en de overrompelende mix van stijlen die Bach elk tot in de puntjes beheerste.

Programma
Johann Sebastian Bach
Matthäus-Passion, BWV 244b (Frühfassung)

Ticketprijzen
Gouden rang: € 71,50
1ste rang: €55,-
2de rang: €44,-
3de rang: €33,-
Prijzen zijn inclusief garderobe en een consumptie.

Dit concert is verplaatst van 30 maart 2021 naar 7 april 2022, oude tickets blijven geldig.

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.
Kaarten
  • Nederlandse Bachvereniging

    Zaal Grote Kerk Gouden prijs € 71,50 Incl. drankje en garderobe

    Nederlandse Bachvereniging Grote Kerk