Nederlands Kamerorkest

Uit de opera’s van Mozart

klassiek
Let op: dit concert vindt plaats op 8 april 2021.

Carl Maria von Weber was de neef van Mozarts vrouw, Constanze. Het Nederlands Kamerorkest zet muziek van beide componisten op de lessenaar. Van Mozart klinken twee ouvertures uit zijn vele beroemde opera’s. De Eerste symfonie is de bekendste symfonie van Weber.

Mozart schreef veel opera’s, waarvan er een aantal wereldberoemd zijn geworden. Zowel Don Giovanni als La clemenza di Tito is nog met regelmaat te horen in de operahuizen. Het Nederlands Kamerorkest speelt de ouverture van beide opera’s, een opening vol spannend drama. Weber bewijst in zijn Eerste symfonie veel van Mozart te hebben opgestoken, maar hij zet ook een stap verder: met de muziek van deze componist gaan we vanuit de klassieken de romantiek in. Voorafgaand aan deze symfonie pakken het Nederlands Kamerorkest en Andreas Ottensamer, soloklarinettist van de Berliner Philharmoniker, flink uit in Webers Tweede klarinetconcert. Dat hij net als Mozart een groot operacomponist was, is goed te horen in de zangerige klarinetmelodieën en meeslepende orkestklanken.

Mozart - Ouverture ‘Don Giovanni’
Weber - Klarinetconcert nr. 2
Danzi - Variaties op een thema uit Mozarts ‘Don Giovanni’
Mozart - Ouverture ‘La clemenza di Tito’
Weber - Symfonie nr. 1

Met korting naar Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest
Ben je een liefhebber van het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest? Of wil je graag eens kennismaken? Profiteer dan van een mooie korting. Bij twee concerten ontvang je € 2,50 korting per kaartje. Bestel je er drie, dan ontvang je € 5,- korting per kaartje. En koop je vier concerten, dan loopt de korting op tot € 7,50 per kaartje. De korting geldt alleen voor de normaal-prijs (niet voor CJP en Kind-prijs) en wordt automatisch verrekend in het winkelmandje. Bekijk hier alle concerten.

CJP tot 30
Tot 30 jaar kun je gebruik maken van de CJP-prijs bij dit concert.
Kaarten
  • Nederlands Kamerorkest

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 32,50
    PrijsCJP € 15,00 incl. drankje en garderobe

    Nederlands Kamerorkest Grote Zaal 32.50