Nederlands Kamerorkest

Twee pianoconcerten van Beethoven met Lucas en Arthur Jussen

klassiek Afgelast
Dit concert is helaas afgelast. Kaarthouders ontvangen spoedig bericht.

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat Beethoven werd geboren. Het Nederlands Kamerorkest en Lucas en Arthur Jussen slaan de handen ineen. Zij spelen niet een, maar twee pianoconcerten van Beethoven in één concert.

Lucas en Arthur Jussen veroverden al weer lang geleden Nederland als pianospelend wonderkindduo. Inmiddels zijn ze dat stadium ver ontgroeid en zijn ze volwassen grootmeesters op de piano. Ze treden ook regelmatig afzonderlijk op, zoals in dit concert met twee pianoconcerten van Beethoven. Beethoven bewaarde de toonsoort c-klein voor zijn meest extraverte en emotionele composities: stormachtig, heroïsch en dramatisch. Het Derde pianoconcert is daarop geen uitzondering. De lange, symfonische orkestintroductie en de krachtige piano inzet vormen de opmaat voor een concerto vol lyriek en virtuositeit. Het Vierde pianoconcert opent met een dromerige pianosolo die door het orkest wordt beantwoord. Het blinkt uit in frisse helderheid en serene rust.

Beethoven - Ouverture ‘Coriolan’
Beethoven - Pianoconcert nr. 3
Beethoven - Pianoconcert nr. 4

Met korting naar Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest
Ben je een liefhebber van het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest? Of wil je graag eens kennismaken? Profiteer dan van een mooie korting. Bij twee concerten ontvang je € 2,50 korting per kaartje. Bestel je er drie, dan ontvang je € 5,- korting per kaartje. En koop je vier concerten, dan loopt de korting op tot € 7,50 per kaartje. De korting geldt alleen voor de normaal-prijs (niet voor CJP en Kind-prijs) en wordt automatisch verrekend in het winkelmandje. Bekijk hier alle concerten.

CJP tot 30
Tot 30 jaar kun je gebruik maken van de CJP-prijs bij dit concert.
Kaarten
  • Nederlands Kamerorkest

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 39,50
    PrijsCJP € 15,00 Excl.drankje

    Nederlands Kamerorkest Grote Zaal Afgelast 39.50