Nederlands Kamerorkest

Twee pianoconcerten van Beethoven met Lucas en Arthur Jussen

klassiek
Precies 250 jaar na de geboorte van Beethoven, in december 2020, stond dit concert met Beethovens pianoconcerten door Arthur en Lucas Jussen en het Nederlands Kamerorkest gepland. Corona gooide roet in het eten, maar voor dit soort meesterwerken is geen verjaardag nodig: de pianobroers spelen de concerten alsnog.
 
Beethovens Pianoconcert nr. 1
Met zijn eerste twee pianoconcerten sloot Beethoven bijna naadloos aan bij die van Mozart. Bijna, want in de dynamiek, de eenheid tussen de delen en door de talloze nieuwigheden in de vorm, is Beethoven duidelijk herkenbaar. Lucas Jussen trapt de serie af met het Pianoconcert nr. 1. Met het meeslepende Allegro en het dromerige Largo tot het Mozartiaans opgewekte Rondo bewijst Beethoven zijn vroege meesterschap.   

Beethovens Pianoconcert nr. 2
Arthur Jussen - de jongste van de twee broers - volgt met Beethovens Pianoconcert nr. 2 dat chronologisch gezien eigenlijk zijn eerste pianoconcert is. Het is een energiek concerto, boordevol schwung.

Nederlands Kamerorkest
Gordan Nikolić, viool/leiding
Lucas en Arthur Jussen, piano  

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.
Kaarten
  • Nederlands Kamerorkest

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 39,50
    PrijsCJP € 15,00 Incl. drankje en garderobe

    Nederlands Kamerorkest Grote Zaal 39.50