Nederlands Kamerorkest Ensemble met Gordan Nikolić (viool) en Yang Yang Cai (piano)

Duits programma met werken van Rheinberger, Bach en Strauss

klassiek
Het strijkersensemble van het Nederlands Kamerorkest met Gordan Nikolić speelt een volledig Duits programma. Het klavierconcert van Bach is echte barok en wordt gespeeld door Nederlands nieuwe grote pianobelofte Yang Yang Cai. Daaromheen romantiek uit de 19de eeuw met Rheinberger en 20ste-eeuwse postromantiek van R. Strauss.

Programma:

Rheinberger - Abendlied uit ‘Drei Geistliche Gesänge’
Bach- Klavierconcert in d, BWV 1052
R. Strauss - Metamorphosen voor strijkseptet

Yang Yang Cai met Bach
Nog studerend aan het conservatorium in Amsterdam won pianiste Yang Yang Cai de Classic Young Masters Award in 2017 en twee jaar later de YPF Piano Competition. Ze speelt het Klavierconcert, BWV 1052 van Bach, een stuk met vele gedaantes. Het begon ooit als vioolconcert, kende een leven als orgelconcert en kreeg zijn definitieve vorm als clavecimbelconcert. Maar ook op piano geniet dit werk al twee eeuwen grote bekendheid.

Strauss en Rheinberger
Het is wellicht een van de meest beklemmende stukken van de 20e eeuw. Richard Strauss schreef zijn Metamorphosen als een elegie over de roemloze ondergang van Duitsland tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het is bekend geworden als een groots werk voor 23 strijkers maar Richard Strauss componeerde het oorspronkelijk voor slechts zeven strijkers, de oerversie die slechts zelden te horen is. Het concert opent met het beroemde Abendlied van de toen 15-jarige Rheinberger. Een schitterend hoogromantisch motet dat ook in de woordeloze versie voor strijkers diep ontroert. 
Kaarten
  • Nederlands Kamerorkest Ensemble met Gordan Nikolić (viool) en Yang Yang Cai (piano)

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 32,50
    PrijsCJP € 15,00 incl. drankje en garderobe

    Nederlands Kamerorkest Ensemble met Gordan Nikolić (viool) en Yang Yang Cai (piano) Grote Zaal 32.50