Nederlands Kamerorkest

De vele kanten van Mozart

klassiek
Mozart is de grote inspiratiebron van dit concert. Het Nederlands Kamerorkest speelt één werk van de componist zelf, en een aantal andere werken die door Mozart geïnspireerd zijn. Zo staan onder meer de Rococovariaties van Tsjaikovski op het programma, met Gary Hoffman als cellist.

Het Nederlands Kamerorkest laat vele kanten van Mozart horen. Mozart zelf opent het concert met zijn Symfonie nr. 25, een van de weinige in een mineurtoonsoort. Tsjaikovski brengt zijn illustere voorganger dichterbij in een lichtvoetige suite die hij als eerbetoon Mozartiana noemde. In Stravinsky’s Concert in D komt een heel andere kant van Mozart naar voren: luchtig, maar wel met een pittige 20e-eeuwse twist. Mozart was ook de inspiratiebron voor Tsjaikovski’ Rococovariaties, al baseerde de componist zijn variatiereeks op een origineel thema. Gary Hoffman, een van de grootste cellisten van onze tijd, neemt de solopartij voor zijn rekening. ‘Met zijn onberispelijke techniek en gepolijste toon bracht hij de essentie van romantiek en klassiek bij elkaar’, aldus een Amerikaanse recensie over zijn interpretatie van dit stuk.

Mozart - Symfonie nr. 25
Tsjaikovski - Rococovariaties voor cello en orkest
Stravinsky - Concert in D
Tsjaikovski - Suite nr. 4 ‘Mozartiana’

Met korting naar Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest
Ben je een liefhebber van het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest? Of wil je graag eens kennismaken? Profiteer dan van een mooie korting. Bij twee concerten ontvang je € 2,50 korting per kaartje. Bestel je er drie, dan ontvang je € 5,- korting per kaartje. En koop je vier concerten, dan loopt de korting op tot € 7,50 per kaartje. De korting geldt alleen voor de normaal-prijs (niet voor CJP en Kind-prijs) en wordt automatisch verrekend in het winkelmandje. Bekijk hier alle concerten.

CJP tot 30
Tot 30 jaar kun je gebruik maken van de CJP-prijs bij dit concert.
Kaarten
  • Nederlands Kamerorkest

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 32,50
    PrijsCJP € 15,00 incl. drankje en garderobe

    Nederlands Kamerorkest Grote Zaal 32.50