Nederlands Kamerorkest

Alexandre Kantorow speelt Chopins Tweede pianoconcert

klassiek
Pianist Alexandre Kantorow – volgens kenners ‘de reïncarnatie van Liszt’ – soleert in Chopins Tweede pianoconcert met het Nederlands Kamerorkest. In dit volledig Franse programma is daarnaast onder meer de Eerste symfonie van Bizet te horen.

Kantorow won in 2019 als eerste Fransman de gouden medaille en de Grand Prix tijdens de 16e editie van het Internationaal Tsjaikovski Concours. Als geen ander laat de jonge virtuoos in het Tweede pianoconcert van Chopin zijn vingers over de toetsen dansen. Ook de Eerste symfonie van Bizet is een zeer dansant werk, dat bij uitstek past bij het Nederlands Kamerorkest en het bevlogen karakter van leider Gordan Nikolić. Met zijn expressie en intense betrokkenheid danst hij bijna de muziek voor het orkest. En met succes, want elk concert onder zijn leiding is een ware beleving. De Eerste symfonie van Bizet is een levenslustig jeugdwerk, dat lange tijd een sluimerend bestaan leidde, totdat choreograaf Balanchine er een schitterend ballet op creëerde en zo het stuk onsterfelijk maakte.

Milhaud - Le boeuf sur le toit
Chopin - Pianoconcert nr. 2
Bizet - Symfonie nr. 1

Met korting naar Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest
Ben je een liefhebber van het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest? Of wil je graag eens kennismaken? Profiteer dan van een mooie korting. Bij twee concerten ontvang je € 2,50 korting per kaartje. Bestel je er drie, dan ontvang je € 5,- korting per kaartje. En koop je vier concerten, dan loopt de korting op tot € 7,50 per kaartje. De korting geldt alleen voor de normaal-prijs (niet voor CJP en Kind-prijs) en wordt automatisch verrekend in het winkelmandje. Bekijk hier alle concerten.

CJP tot 30
Tot 30 jaar kun je gebruik maken van de CJP-prijs bij dit concert.
Kaarten
  • Nederlands Kamerorkest

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 32,50
    PrijsCJP € 15,00 incl. drankje en garderobe

    Nederlands Kamerorkest Grote Zaal 32.50