Musici Nederlands Kamerorkest i.s.m. Nicolas van Poucke

Beethovens Pianoconcert nr. 4.

klassiek Bestel kaarten
Precies 250 jaar na de geboorte van Ludwig van Beethoven, speelt pianist Nicolas van Poucke Beethovens Pianoconcert nr. 4. Hij doet dat samen met een musici uit het Nederlands Kamerorkest.

Pianoconcert nr. 4
Het Pianoconcert nr. 4 opent met een dromerige pianosolo die door het ensemble wordt beantwoord. Het blinkt uit in frisse helderheid en serene rust, een groot contrast met het langzame deel. Liszt gaf het concerto de bijnaam ‘Orpheus’, omdat hij in dat deel de dramatische geschiedenis hoorde van de held Orpheus. Die doorstond de zwaarste beproevingen in de onderwereld, om zijn geliefde terug te halen uit de dood. Maar vlak voordat hij haar naar boven had begeleid, keek hij tegen de afspraak in achterom en verloor haar onmiddellijk weer.

Strijkkwartet in f
Het zou maar zo kunnen dat Beethoven zijn Strijkkwartet in f schreef in een poging zijn frustraties over een mislukte liefde van zich af te schrijven: Therese Malfatti, voor wie hij Für Elise schreef, had zijn huwelijksverzoek afgewezen. De eerste drie delen zitten dan ook vol met hevige emoties. Maar aan het slot wordt het ineens licht en is er toch hoop voor de toekomst.
Kaarten
  • Musici Nederlands Kamerorkest i.s.m. Nicolas van Poucke

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 30,00
    PrijsCJP € 15,00 Excl.drankje

    Musici Nederlands Kamerorkest i.s.m. Nicolas van Poucke Grote Zaal 30.00

Extra / Inleiding