Koffieconcert piano

Vital Stahievitch, piano (Belarus) - Omzien in nostalgie

klassiek

Vital Stahievitch laat u heerlijk wegdromen op romantische waarden uit Europa, Rusland en Belarus.

Vital Stahievitch is in Nederland geen onbekende. Sinds de pianist uit Belarus aan het Conservatorium van Amsterdam bij Håkon Austbø studeerde, treedt hij regelmatig op in ons land. Inmiddels is hij zelf een gewaardeerd docent aan het Conservatorium van Amsterdam. Ondertussen pleit hij in recitals voor de schoonheid van zijn geteisterde vaderland en speelt hij veelvuldig werken van oude en hedendaagse componisten uit Belarus. Ook dit recital is een metafoor voor de spagaat waarin Belarus beweegt. Zo staan tussen de voorlaatste sonate van de Europese Schubert en de meeslepende Preludes van de Rus Rachmaninoff twee Polonaises van de negentiende eeuwse Belarussische componist, veldheer en schilder Napoleon Orda. Een omzien in nostalgie en heerlijk wegdromen op romantische waarden.

Programma
Vital Stahievitch, piano (Belarus)

Franz Schubert  (1797-1828)         
Pianosonate in A gr. t., D. 959
Allegro
Andantino
Scherzo. Allegro vivace
Rondo. Allegretto

Napoleon Orda ((1807-1883)           
2 Polonaises:
 - in gis kl. t., K. XII
 - in f kl. t., K. I

Sergej Rachmaninoff (1873-1943)  
3 Preludes
- in gis kl. t., opus 32 nr. 12
- in g kl. t., opus 23 nr. 5
- in cis kl. t., opus 3 nr. 2

6 concerten voor € 80
Boek alle 6 lunchconcerten voor seizoen 2020-2021 en ontvang de 6e gratis. U betaalt € 80 in plaats van € 96. Als u alle tickets in uw winkelmandje heeft, wordt de korting automatisch verrekend.

Lunch in Grand Café Klunder en bezoek Stedelijk Museum
Maak van uw zondag een heerlijke dag. Geniet na het koffieconcert van een heerlijke lunch in Grand Café Klunder. De lunch bestaat uit een kopje soep, twee luxe belegde minibroodjes, een bolletje huzarensalade en een kroket. Meld u met uw lunchticket bij Grand Café Klunder na afloop van het concert. Boek hier.
Op vertoon van uw koffieconcertticket kunt u met korting het Stedelijk Museum Alkmaar (ook gevestigd aan het Canadaplein) bezoeken op de dag van het koffieconcert tegen het kortingstarief van het museum. U betaalt slechts € 8 entree.
Kaarten
  • Koffieconcert piano

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 13,50 Excl.drankje

    Koffieconcert piano Kleine Zaal 13.50