Koffieconcert piano

Anthony Ratinov: Amerikaans vuur en Europese poëzie

klassiek
De Amerikaanse pianist Anthony Ratinov mengt al het goede van zijn eigen land met de Europese tradities. Ondertussen blinkt deze exponent van de nieuwe generatie musici uit in verbazingwekkend volwassen spel en verrassende repertoirekeuzes.

Verbazingwekkend volwassen
De Amerikaanse pianist Anthony Ratinov heeft zich al op zeer jonge leeftijd bewezen met belangwekkende prijzen in competities. Hoewel hij nog steeds tot de jonge nieuwe generatie behoort is zijn spel en repertoirekeus verbazingwekkend volwassen. Ratinov zet zonder blikken of blozen Prokofjevs spectaculaire Achtste sonate naast de stromende lyriek van Ravel. Een mix van Russisch vuur en Europese poëzie op het hoogste niveau.
 
Discipline, methodiek en Europese tradities
Ratinov heeft met veel landgenoten gemeen dat ze al op zeer jonge leeftijd de onderwijsgeneugten van hun eigen land mochten smaken. Ratinov kreeg vanaf dertienjarige leeftijd de methodiek van de Gnessin Muziekschool in Moskou ingewreven door zijn grootmoeder die daar decennialang lesgaf voordat ze naar de Verenigde Staten emigreerde. Hij mengt al het goede van Rusland en de Verenigde Staten van Amerika met de Europese tradities.

Programma
Anthony Ratinov, piano (Verenigde Staten van Amerika)

Maurice Ravel (1875-1937)
- Jeux d’eau
 
Franz Schubert (1797-1828)         
- Fantasie voor piano in C gr. t., opus 15 D. 760 “Wanderer-Fantasie”
I. Allegro con fuoco non troppo
II. Adagio
III. Preso
IV. Allegro
 
Sergej Prokofjev (1891-1953)       
- Pianosonate nr. 8 in Bes majeur, opus 84
I. Andante dolce
II. Andante sognando
III. Vivace

6 concerten voor € 80
Boek alle 6 lunchconcerten voor seizoen 2020-2021 en ontvang de 6e gratis. U betaalt € 80 in plaats van € 96. Als u alle tickets in uw winkelmandje heeft, wordt de korting automatisch verrekend.

Lunch in Grand Café Klunder en bezoek Stedelijk Museum
Maak van uw zondag een heerlijke dag. Geniet na het koffieconcert van een heerlijke lunch in Grand Café Klunder. De lunch bestaat uit een kopje soep, twee luxe belegde minibroodjes, een bolletje huzarensalade en een kroket. Meld u met uw lunchticket bij Grand Café Klunder na afloop van het concert. Boek hier.
Op vertoon van uw koffieconcertticket kunt u met korting het Stedelijk Museum Alkmaar (ook gevestigd aan het Canadaplein) bezoeken op de dag van het koffieconcert tegen het kortingstarief van het museum. U betaalt slechts € 8 entree.
Kaarten
  • Koffieconcert piano

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 13,50 Excl.drankje

    Koffieconcert piano Kleine Zaal 13.50