Koffieconcert Agate Quartet

Lef en historisch besef

klassiek
Verrassende programma’s en spel op het scherpst van de snede; het Agate Quartet zet de dynamiek van een stad als Berlijn om in klank.

Een jong strijkkwartet dat de moed heeft het even lyrische als spookachtige Eerste strijkkwartet van György Ligeti op het programma te zetten heeft behoorlijk veel lef. Om dan ook nog met het Derde Strijkkwartet van de helaas nog altijd veel te weinig gespeelde Nederlands Hongaarse Géza Frid aan te komen, getuigt ook nog eens van historisch besef. Het in 2016 opgerichte Franse Agate Quartet is dan ook geboren voor het avontuur. De vier musici studeerden aan het Parijse conservatorium, vonden elkaar vervolgens in Berlijn en besloten de dynamische cultuur en het rijke muzikale leven van die stad te vertalen naar het strijkkwartet. En dat betekent verrassende programma’s en spel op het scherpst van de snede.

Programma
Agate Quartet (Frankrijk)
Adrien Jurkovic, eerste viool
Thomas Descamps, tweede viool
Raphaël Pagnon, altviool
Simon Iachemet, cello
 
György Ligeti (1923-2006)
Strijkkwartet nr. 1 ‘Métamorphoses nocturnes’

Géza Frid (1904-1989)
Strijkkwartet nr. 3, opus 30

Robert Schumann (1810-1856)
Strijkkwartet, opus 41 nr. 1

Lunch in Grand Café Klunder en bezoek Stedelijk Museum
Maak van uw zondag een heerlijke dag. Geniet na het koffieconcert van een heerlijke lunch in Grand Café Klunder. De lunch bestaat uit een kopje soep, twee luxe belegde minibroodjes, een bolletje huzarensalade en een kroket. Meld u met uw lunchticket bij Grand Café Klunder na afloop van het concert. Boek hier.
Op vertoon van uw koffieconcertticket kunt u met korting het Stedelijk Museum Alkmaar (ook gevestigd aan het Canadaplein) bezoeken op de dag van het koffieconcert tegen het kortingstarief van het museum. U betaalt slechts € 8 entree.
Kaarten