Koffieconcert ADAM Kwartet

i.s.m. The International Holland Music Sessions

klassiek

Geestig en opwekkend spel vol humor en hoop

Het jonge ADAM Kwartet geeft de hedendaagse strijkkwartetwereld met inachtneming van de rijke traditie nog meer plezier met een even verrassend als opwekkend programma vol humor en relativering. Het ADAM Kwartet geldt als een van de meest veelbelovende jonge kwartetten van Nederlandse boden. Hoewel de vier onlangs aan het Conservatorium van Amsterdam afgestudeerde dames sinds begin 2020 studeren aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie, kunnen zij al bogen op een rijke concert-cv. En terecht. De wijze waarop het viertal ‘met een frisse blik haar eigen licht laat schijnen over het genre’ is verrassend en opwekkend. Zo heeft het kwartet tijdens het recital in TAQA Theater De Vest in Alkmaar niet alleen aandacht voor de traditie, maar ook voor de hedendaagse componist. Zo is het even geestige als Haydnniaanse Entr’acte van de Amerikaanse Pulitzerprijswinnares Caroline Shaw na werk van Mozart en Webern niet alleen relativerend, maar ook hoopgevend.

Programma:
Margot Kolodziej, eerste viool
Hannelore de Vuyst, tweede viool
Liselot Blomaard, altviool
Renée Timmer, cello

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)      
Strijkkwartet nr. 19 in C gr. t., KV 645 ‘Dissonantenkwartet’
Adagio-Allegro
Andante cantabile
Menuetto. Allegro
Allegro molto
 
Anton Webern (1883-1945)                              
Langsamer Satz M. 78

Caroline Shaw (1982)                           
Entr’acte

Lunch in Grand Café Klunder en bezoek Stedelijk Museum
Maak van uw zondag een heerlijke dag. Geniet na het koffieconcert van een heerlijke lunch in Grand Café Klunder. De lunch bestaat uit een kopje soep, twee luxe belegde minibroodjes, een bolletje huzarensalade en een kroket. Meld u met uw lunchticket bij Grand Café Klunder na afloop van het concert. Boek hier.
Op vertoon van uw koffieconcertticket kunt u met korting het Stedelijk Museum Alkmaar (ook gevestigd aan het Canadaplein) bezoeken op de dag van het koffieconcert tegen het kortingstarief van het museum. U betaalt slechts € 8 entree.
Kaarten
  • Koffieconcert ADAM Kwartet

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 16,00 Incl. drankje en garderobe

    Koffieconcert ADAM Kwartet Kleine Zaal 16.00