Film(huis) in De Vest

Slumdog Millionaire (2009)

film
Filmhuis Alkmaar heeft er deze zomer een extra zaal bij! In de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest vertonen we een unieke filmreeks. Vanaf 5 augustus draait daar iedere woensdagavond – vijf weken lang – een klassieker. Op het programma: films die je altijd al eens hebt willen zien, of dolgraag nog een keer (met elkaar) op het grote witte doek wil bewonderen. We beginnen met een film uit de jaren ’60 en reizen iedere week zo’n tien jaar door de tijd. Zin in deze nostalgische filmtrip door vijf decennia? Bestel dan meteen kaarten en geniet van deze nieuwe beleving: Film(huis) in De Vest. De Grote Zaal van TAQA Theater De Vest biedt voldoende plaats en is uiteraard volledig coronaproof.

Slumdog Millionaire (2009)
(Danny Boyle en Loveleen Tandan, 120 min, UK/INDIA)

Cast: Dev Patel, Freida Pinto en Anil Kapoor

Jamal Malik is een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi-versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe hoe Jamal uiteindelijk nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Maar dan gebeurt er iets waar Jamal niet op heeft gerekend: hij wordt gearresteerd omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bendes en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk van zijn verhaal is een bijzondere sleutel naar het antwoord dat hij op de vragen gaf. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer negentig miljoen kijkers, antwoord op deze vraag...

Dinerarrangement Grand Café Klunder
Maak je filmavond compleet met een dinerarrangement bij Grand Café Klunder! Voorafgaand aan de film geniet je van een heerlijk twee-gangen-diner, incl. koffie en thee. Kies bij het bestellen van tickets voor een filmkaartje inclusief diner.

Prijzen: € 11 (ticket) / € 33,50 (ticket incl. diner in Grand Café Klunder)
Kaarten
  • Film(huis) in De Vest

    Zaal Grote Zaal

    Film(huis) in De Vest Grote Zaal