Erik van Muiswinkel

Buigt Allen Mee Voor Drs. P (reprise)

cabaret

Erik van Muiswinkel eert een honderdjarige.

“Een wonderschone ode aan een man die we node missen in het bekende gekrakeel." (NRC)

De Nederlandse kleinkunst, ja, de Nederlandse taal was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. Polzer schreef, naast een reeks fascinerende boeken, honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes, waarvan er een stuk of vijf nationaal bekend werden. Het honderdste geboortejaar van Drs. P was voor Erik van Muiswinkel aanleiding om zijn held met een voorstelling te eren. Buigt Allen Mee Voor Drs. P is door de pers met lovende recensies beloond. Dit is de laatste kans om het eerbetoon aan de woordkunstenaar te ervaren.
 
Buigt Allen Mee Voor Drs. P brengt zijn leven, zijn verhalen en zijn werk samen in een voorstelling op de Schaal van P: intiem, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen. De muzikale leiding berust bij de 28-jarige pianovirtuoos Guus van Marwijk: voor iemand met zo'n naam zwaaien alle deuren open. Erik, Guus en Eriks langzamerhand vermaarde gitaar-licht-en-geluidsman Paul Remmelts brengen vijfentachtig minuten amusement die als tien aanvoelen. Scherp, ontroerend en allerminst obsoleet. Met onder andere: De Grenadiertjes, Gonzofoon, Los Pompadores, Evangelische Potpourri, Goed Nieuws en De Gezusters Karamazov.

Deze voorstelling is verplaatst van 29 oktober 2020 naar 15 januari 2021. Door de lockdown is deze nu verplaatst naar 30 april. Oude tickets blijven geldig.
Kaarten
  • Erik van Muiswinkel

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 22,50 Excl.drankje

    Erik van Muiswinkel Grote Zaal Uitverkocht 22.50