Diederik van Vleuten

De Aanbidding der Wijzen

cabaret Bestel kaarten
 • za 20 mrt 20:15 Grote Zaal
  Uitverkocht
 • zo 21 mrt 14:00 Grote Zaal
  Uitverkocht

Een theaterportret van Leonardo da Vinci

Deze voorstelling is verplaatst van 22 oktober naar 20 en 21 maart 2021 wegens coronabeperkingen. Kaarthouders ontvangen bericht.

"Twee jaar geleden reisde ik voor een televisiedocumentaire Leonardo da Vinci achterna. Het werd een onvergetelijke ervaring. Maar bij thuiskomst zat ik wel in de problemen. Ik worstelde met veel meer vragen dan waarmee ik op pad ging. Leonardo liet me niet meer los en bleef me achtervolgen. Met alle prettige gevolgen van dien, want ik ga opnieuw op pad. Maar nu langs de theaters.
 
In De Aanbidding Der Wijzen – naar het gelijknamige meesterwerk dat Leonardo nooit voltooide - vertel ik over mijn nieuwe zoektocht naar de grootste alleskunner van de Italiaanse Renaissance. Aan de hand van zijn schilderijen, tekeningen, uitvindingen en notities probeer ik zijn leven maar vooral zijn grote geest te begrijpen. Zeg me waarom, schrijft Leonard keer op keer. Waarom zijn de dingen zoals ze zijn? Ik zeg het hem na. In een anderhalf uur durend theaterportret breng ik, gewapend met een stoel, een tafeltje, een glaasje water en een scherm met mooie plaatjes een ode aan een van de nieuwsgierigste mensen die ooit op aarde rondliepen. In verzorgde taal, met passende ernst en, omdat het nu eenmaal Leonardo is, met volop ruimte voor een glimlach."

Diederik van Vleuten
Kaarten
 • Diederik van Vleuten

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 21,50 Excl.drankje

  Diederik van Vleuten Grote Zaal Uitverkocht 21.50
 • Diederik van Vleuten

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 21,50 Excl.drankje

  Diederik van Vleuten Grote Zaal Uitverkocht 21.50