Cappella Amsterdam

alBahr – Mare Nostrum

klassiek
Cappella Amsterdam neemt je mee naar de kusten van de Middellandse Zee. Sinds de negende eeuw ontwikkelen zich daar eclectische muziekstijlen, vol Arabische en westerse invloeden, die uitkristalliseren in unieke (vocale) muzieksoorten. Zangeressen Amira Medunjanin en Rima Khcheich vertolken boeiende muzikale tradities, zoals de melancholische sevdah en Arabische klassieke muziek.

Uitvoerenden
Onder leiding van Leonard Evers zingt kamerkoor Cappella Amsterdam o.a. met de bekende zangeressen Rima Khcheich en Amira Medunjanin en zanger en ud- en kanunspeler Ahmed El Maai van het Amsterdams Andalusisch Orkest. De zangers worden begeleid door harp, kamancheh, percussie en/of ud.
 
De Libanese zangeres Rima Khcheich weet als geen ander de klankwerelden van het Midden-Oosten en jazzmuziek te overbruggen. Khcheich staat bekend om haar intense interpretaties van klassieke Arabische muwashahat (een middeleeuwse Moors/Arabische liedvorm) en oude Byzantijnse liederen. De Bosnisch-Kroatische zangeres Amira Medunjanin is gespecialiseerd in de sevdalinka, de oorspronkelijke, met emoties overladen volksmuziek uit Bosnië-Herzegovina.

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

 
Kaarten
  • Cappella Amsterdam

    Zaal Grote Kerk
    Prijs Normaal € 29,50 Incl. drankje en garderobe

    Cappella Amsterdam Grote Kerk 29.50