YORI

Riding On The Wind

theaterconcert
De mensen die in de muziekgeschiedenis onthouden worden, zijn altijd de artiesten die net niet helemaal in een hokje passen. Yori (Swart) is zo’n artiest in de buitencategorie die we ‘apart’ noemen. Ongrijpbaar, in het bezit van de sleutel naar het hart van de luisteraar.
De muziek bestaat uit zorgvuldig samengestelde kunstwerkjes waarbij het specifieke live-gevoel van een Yori-voorstelling altijd de rode draad vormt. Het ongrijpbare gevoel waarmee het aanwezige publiek iedere voorstelling weer volledig wordt ingepakt.
 
“Op het podium durf ik mezelf te geven en open te zijn”, aldus Yori. “Dat kan eng zijn, maar alleen met compromisloze eerlijkheid raak je het publiek écht.
 
Yori staat vanaf het uitkomen van haar eerste album in 2012 bekend als het grootste muzikale poptalent van Nederland. De reden; haar ongelooflijke vocale kwaliteiten maar zeker ook haar faam als veelzijdig gitarist. Yori won in Nederland zo mogelijk alle prijzen die er te winnen zijn, werkte op haar meeste recente album ‘September’ samen internationale artiesten als Fink en Thomas Dybdahl en speelde talloze clubtours en festivals. Ook in Amerika is Yori regelmatig te vinden in steden als Los Angeles en Nashville, waarbij ze geregeld samenwerkt met de crème de la crème van de Amerikaanse muziekscene waaronder de muzikanten van Bonnie Raitt en Angus & Julia Stone. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Yori door zangeres Ilse DeLange werd gevraagd om mee te doen aan al haar concerten in 2018 en 2019 waarbij ze onder andere al te zien was in de Nederlandse zalen en op de grote festival, en tijdens het fameuze optreden in de Ziggo Dome.
Kaarten
  • YORI

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 19,50 incl. drankje en garderobe

    YORI Kleine Zaal 19.50