Urban Myth

De Laatste Dichters

muziektheater

Vijftig jaar hiphop in vette beats en funky grooves.

‘De Laatste Dichters’ is opwindend muziektheater over revolutie, rap en culturele identiteit. Drie zwarte mannen schrijven eind jaren zestig gedichten over het negatieve zelfbeeld van de Afro-Amerikanen, teksten vol passie en zelfkritiek. Niggers love anything but themselves. Begeleid door de swingende ritmes van de conga’s werden het als vanzelf raps, die ruim twintig jaar later massaal gesampled werden door jonge hiphopbands. The Last Poets waren de godfathers van de hiphop.

Met Christine Ottens gelijknamige boek losjes in één hand, eigen actuele verhalen en nieuw materiaal in de andere, onderzoekt Urban Myth wat vijftig jaar hiphop opleverde. Niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland. Geïnspireerd door deze en andere muzieklegendes maken rappers en acteurs in ‘De Laatste Dichters’ nieuwe gedichten en songs. Spannend en scherp, met vette beats en funky grooves.

Vers van De Vest: op theateravontuur
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies uit 22 bijzondere producties je eigen serie. Voor 5 voorstellingen betaal je € 50 en voor 10 voorstellingen slechts € 90 (dus € 10 of € 9 per voorstelling, inclusief een drankje). Voor Vers van De Vest is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, maak dus snel je keuze. De korting wordt automatisch verrekend. Bekijk het aanbod.
Bonus: heb je 5 of 10 voorstellingen Vers van De Vest in je winkelmandje, dan kun je er de bonusvoorstelling ‘Monsters’ van Duda Paiva voor slechts € 5 per kaartje bij kopen. Kies bij het selecteren van je stoelen voor prijstype Vers van De Vest bonus, dan wordt de korting automatisch verrekend.
Kaarten
  • Urban Myth

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 25,00 incl. drankje en garderobe

    Urban Myth Grote Zaal 25.00