Try-Out Café

Maak kennis met nieuw talent!

Try Out Cafe
Ben jij een theaterliefhebber en in voor avontuur? Ontdek jij graag nieuwe talenten en heb je open oog en oor voor kleinkunst, cabaret en stand-up comedians? Kom dan naar het Try-Out Café! In een café-chantant setting in de Plein Zaal maak je onder het genot van een drankje kennis met aanstormend talent en misschien wel de grote namen van morgen. Elke laatste zondag van de maand, tussen 16.00 uur en 18.00 uur. Daar wil je bij zijn!

Op 24 november treden voor je op:

•        Tim Hartog (stand-up)
•        Melise Yazgili (stand-up)
•        Chris Verlaan (kleinkunst)
•        Vlamousse (cabaret)

Presentatie: Martijn Kardol

Tim Hartog
Tim Hartog deed mee aan het VARA Leids Cabaret Festival in 2015 en haalde daar de finale, waarin hij werd geprezen om zijn teksten die soms indringend en subtiel waren. Hij was onder andere te zien op Lowlands, Oerol, International Comedyfestival Rotterdam en het Bevrijdingsfestival. Op tv kennen we hem van ‘The Comedy Factory’ op RTL4 en van de ‘De Grote Improvisatieshow’. Hij wordt geroemd om zijn innemende persoonlijkheid en zijn sympathieke voorkomen, waarmee hij iedere zaal vakkundig in kan pakken. Maar wees op je hoede, want voor je het weet slaat hij je genadeloos hard om de oren. Vanmiddag brengt hij zijn voorstelling ‘Schadevrije Jaren’. In deze voorstelling onderzoekt Tim hoe we kunnen voorkomen dat we eindigen als onzekere oververzekerden die zelfs zichzelf niet meer vertrouwen.

Melise Yazgili
In 2018 rondde Melise haar Bachelor of Cabaret af aan de Koningstheateracademie te Den Bosch en in datzelfde jaar stond ze in de finale van Groninger Studenten Cabaret Festival. Ze is op zoek naar wat echt is en wat niet, wat bij haar hoort en wat is aangeleerd, wat in haar zit en wat op slinkse wijze in haar is gedrongen, zonder dat ze erom gevraagd heeft. Ze is zichzelf aan het vernieuwen, elke dag maar weer. Om elke dag weer een klein beetje dichter bij haar oorsprong te komen. Alsof dit allemaal niet erg genoeg is, is Melise ook nog Koerdisch-Nederlands. Je zou het maar op je bord krijgen.

Chris Verlaan
Chris Verlaan won de jury- en publieksprijs van cabaretfestival Cameretten 2018 met zijn voorstelling ‘Man in de Maak’: een vergeefse zoektocht naar de ware man in hemzelf. Chris weet zich prima te vermaken in het leven: computerspelletjes spelen, stripboeken lezen en statische berekeningen uitvoeren. Maar met gitaar en een zaal vol publiek is hij op zijn vrolijkst. Vreemde liedjes, een hoofd vol gepieker en dozen onverkoopbare cd’s: Chris is van alle markten thuis.

Vlamousse
Brigitte van Bakel en Maya van As zijn het duo Vlamousse. Allebei afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, waren ze geen vreemden op het gebied van het maken van cabaret. Beiden gezegend met een fascinatie voor de schrijnende situaties die intermenselijk contact met zich mee brengen en een tot de nok toe gevuld brein vol Correspondent artikelen, politieke correctheid en documentaires over wereldleed, kwamen de ideeën al gauw en verzamelden die zich in hun eerste programma: ‘Saampies’. In deze voorstelling benoemt Vlamousse totdat er niks meer te benoemen valt en maken ze alles bespreekbaar. Er moet gewoon het één en ander opgehelderd worden, kunnen we daarna saampies verder.

Ben je jonger dan 30 jaar?
Dan betaal je de CJP-prijs van maar € 6,50!
Kaarten
  • Try-Out Café

    Zaal Plein Zaal
    Prijs Normaal € 10,00
    PrijsCJP € 6,50 incl. drankje en garderobe

    Try-Out Café Plein Zaal 10.00