Trouble Man & Het Nationale Theater

DOPE

theater Bestel kaarten
 • do 28 mei 20:30 Kleine Zaal
  Afgelast
 • Extra / Inleiding
  do 28 mei 19:30 Benedenfoyer
  Afgelast
In Amsterdam gebruiken we 30.000 lijntjes cocaïne per dag, zo blijkt uit het rioolwater. De omzet van onze XTC-boeren is bijna twee keer zo hoog als die van de luchtvaart. Op feestjes, in het bedrijfsleven, in de clubscène: een nakkie of een pilletje is de gewoonste zaak van de wereld. We houden met onze guilty pleasures een industrie in leven die honderdduizenden mensen per jaar het leven kost en het milieu vernietigt. We kopen bewust, biologisch en Fairtrade, eten slaafvrije chocolade en dragen kinderarbeidvrije katoen, maar hoeveel doden er per lijntje vallen maakt ons eigenlijk weinig uit.

Sadettin vindt het belangrijk dat mensen een vrije keuze hebben, dat ze genieten van hun levens, maar toch begrijpt hij niet hoe het kan dat wij zo veel kilo's boter op het hoofd hebben wanneer het gaat over drugs; de consumptie en productie daarvan loopt in ons kikkerlandje de spuigaten uit. Burgemeesters worden bedreigd door drugscriminelen, in de Randstad wordt met Kalashnikovs op elkaar geschoten, in woonwijken wordt chemisch drugsafval gedumpt.
Tijd voor een ongemakkelijk gesprek, over hard gaan, over aan zijn, over legalisering en over het in stand houden van een van de dodelijkste businessmodellen die er zijn.

DOPE is de derde van vier voorstellingen die Sadettin Kirmiziyüz/Trouble Man samen met Het Nationale Theater maakt over de grote stad.
Lees hier een artikel in het NRC

Extra: Podcast
Luister voor de voorstelling naar onze podcast, waarin Sadettin exclusief voor de bezoekers van TAQA Theater De Vest geïnterviewd wordt door journalist Doris van Baar. De podcast duurt 10 minuten en is vanaf 19:30 uur doorlopend te beluisteren in de foyer van TAQA Theater De Vest.

Vers van De Vest: op theateravontuur
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies uit 22 bijzondere producties je eigen serie. Voor 5 voorstellingen betaal je € 50 en voor 10 voorstellingen slechts € 90 (dus € 10 of € 9 per voorstelling, inclusief een drankje). Voor Vers van De Vest is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, maak dus snel je keuze. De korting wordt automatisch verrekend. Bekijk het aanbod.
Kaarten
 • Trouble Man & Het Nationale Theater

  Zaal Kleine Zaal
  Prijs Normaal € 18,50 incl. drankje en garderobe

  Trouble Man & Het Nationale Theater Kleine Zaal Afgelast 18.50

Extra / Inleiding