Toneelschuur Producties | Maren E. Bjørseth

The Beauty Queen of Leenane / Martin McDonagh

toneel

Tragikomedie over een getroebleerde moeder-dochterverhouding.

Voor deze voorstelling 'Bepaalt u wat u betaalt'. Bestel nu uw ticket ter waarde van het pauzedrankje en beslis na afloop wat u de voorstelling waard vond. In de foyer staat een donatiebox  voor uw eigen gekozen bijdrage (alleen contante betaling mogelijk).


De veertigjarige Maureen (Keja Klaasje Kwestro) slooft in het armoedige dorp Leenane voor haar moeder Mag (Jacqueline Blom). Haar moeder wil vooral niet dat Maureen een eigen leven gaat leiden. Laat staan dat ze een man vindt. Maar dan ontmoet Maureen op een feest de knappe Pato. Moeder Mag zet alle middelen in, geoorloofd en ongeoorloofd, om haar dochter niet kwijt te raken.
 
‘The Beauty Queen of Leenane’, over een getroebleerde moeder-dochterverhouding, werd in 1996 geschreven door het enfant terrible van het Engelse toneel, de Engels-Ierse schrijver Martin McDonagh. Het stuk, een donker verhaal vol herkenbare situaties, zwarte humor, muziek en de hoop dat alles nog anders kan, is onderdeel van ‘De Leenane Trilogie’ en won vier Tony Awards. Tegenwoordig is McDonagh vooral bekend als succesvol filmscenarioschrijver en regisseur, zoals recent van de Oscar-winnende film ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’.
Een zwart-komisch hedendaagse sprookje met prachtige live muziek van Wilko Sterke.
Lees hier een artikel in het Noord Hollands Dagblad
Lees hier een interview in De Telegraaf

Nominatie Toneel Publieksprijs
Deze voorstelling is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs van TAQA Theater De Vest. Ook in theaterseizoen 2019-2020 kunnen alle toneelbezoekers na afloop van de voorstelling hun waardering laten blijken middels een stembiljet. Aan het eind van het seizoen wordt de publiekslieveling bekendgemaakt. Kom dit seizoen dus naar een van de prachtige toneelvoorstellingen en vergeet niet te stemmen! Lees hier meer over de Toneel Publieksprijs en bekijk alle genomineerden.
Kaarten
  • Toneelschuur Producties | Maren E. Bjørseth

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 2,65 incl. drankje en garderobe

    Toneelschuur Producties | Maren E. Bjørseth Kleine Zaal 2.65