Toneelgroep Maastricht

The Great Gatsby / F. Scott Fitzgerald

toneel Bestel kaarten
 • vr 22 mei 20:15 Grote Zaal
  Afgelast
 • Extra / Inleiding
  vr 22 mei 19:30 Benedenfoyer
  Afgelast

Jeroen van Koningsbrugge speelt de moderne antiheld Gatsby.

Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in The Great Gatsby, een nieuwe vertaling van Jibbe Willems naar de wereldberoemde en vaak verfilmde roman van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald. In een regie van Servé Hermans zien we hoe Jay Gatsby zijn leven bij elkaar liegt om succesvoller, rijker en mooier te lijken voor zijn onbereikbare ware liefde. In een spectaculaire, muzikale droomwereld blijkt dat er een grens is aan de maakbaarheid van het leven.
 
Jay Gatsby is een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de bevolking. Iedere avond creëert Gatsby een muzikale droomwereld en wordt hij omringd door gemêleerd gezelschap. Iedereen hoopt op een leven vol rijkdom, macht en liefde. Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, lijkt een eenling in dit gezelschap. Hij gaat gebukt onder zijn verlangen naar de onbereikbare Daisy Buchanan. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charismatische Gatsby.
Artistiek leider Servé Hermans maakte in de afgelopen jaren met succes groots gemonteerde voorstellingen zoals Pinkpop, La Superba en King Lear.
Elisabeth De Loore heeft de muzikale leiding. Bestaande muziek, gezongen door sopraan Lies Verholle, wordt aangevuld met nieuwe composities van Kwinten Mordijck.
Lees hier een interview in de Telegraaf

Nominatie Toneel Publieksprijs
Deze voorstelling is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs van TAQA Theater De Vest. Ook in theaterseizoen 2019-2020 kunnen alle toneelbezoekers na afloop van de voorstelling hun waardering laten blijken middels een stembiljet. Aan het eind van het seizoen wordt de publiekslieveling bekendgemaakt. Kom dit seizoen dus naar een van de prachtige toneelvoorstellingen en vergeet niet te stemmen! Lees hier meer over de Toneel Publieksprijs en bekijk alle genomineerden.
Kaarten
 • Toneelgroep Maastricht

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 29,50 incl. drankje en garderobe

  Toneelgroep Maastricht Grote Zaal Afgelast 29.50

Extra / Inleiding