Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.

Dangerous Liaisons / Christopher Hampton

toneel Bestel kaarten
 • vr 15 mei 20:15 Grote Zaal
  Afgelast
 • za 16 mei 20:15 Grote Zaal
  Afgelast
 • Extra / Inleiding
  vr 15 mei 19:30 Benedenfoyer
  Afgelast

Zinderende voorstelling over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.

Een cast om van te watertanden, een script om van te duizelen, een regie om nooit te vergeten: ‘Dangerous Liaisons’ heeft alle ingrediënten om uit te groeien tot een van de grote toneelhits van het komende seizoen. Voor het eerst staan Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op de planken. Als graaf Valmont en markiezin De Merteuil bespelen ze elkaar in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie.

De achttiende-eeuwse brievenroman van Pierre Choderlos de Laclos werd door de verfilming van Christopher Hampton in 1988 wereldberoemd. Deze toneelbewerking is eigentijds, rauw en geestig. Verwacht dus geen protserige kostuums, maar laat je prikkelen door acteurs die dubbelrollen spelen: man wordt vrouw en vrouw wordt man. Het levert een energieke machtsstrijd tussen de seksen op die de voorstelling een actuele lading geeft, want hoe kan je elkaar nog verleiden in tijden van #metoo? Een zinderende theateravond over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.
Lees hier een interview in de Telegraaf.

Nominatie Toneel Publieksprijs
Deze voorstelling is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs van TAQA Theater De Vest. Ook in theaterseizoen 2019-2020 kunnen alle toneelbezoekers na afloop van de voorstelling hun waardering laten blijken middels een stembiljet. Aan het eind van het seizoen wordt de publiekslieveling bekendgemaakt. Kom dit seizoen dus naar een van de prachtige toneelvoorstellingen en vergeet niet te stemmen! Lees hier meer over de Toneel Publieksprijs en bekijk alle genomineerden.
Kaarten
 • Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 35,00 incl. drankje en garderobe

  Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a. Grote Zaal Afgelast 35.00
 • Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 35,00 incl. drankje en garderobe

  Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a. Grote Zaal Afgelast 35.00

Extra / Inleiding