Theater Rotterdam | Erik Whien

Eindspel / Samuel Beckett

toneel Bestel kaarten
 • di 12 nov 20:15 Grote Zaal
 • Extra / Inleiding
  di 12 nov 19:30 Benedenfoyer
  Gratis

Lichtvoetige tragedie van een van de grootste toneelschrijvers van de twintigste eeuw.

Schrijven over de zinloosheid van het bestaan en ons daar toch om laten lachen; dat kon Samuel Beckett, een van de grootste toneelschrijvers van de twintigste eeuw, als geen ander. Na het bejubelde ‘Revolutionary Road’ brengt regisseur Erik Whien nu Becketts ‘Eindspel’ op het toneel. Hij doet dat met een geweldige cast: Hans Croiset (winnaar van de Louis d’Or in 1980 en 2017), René van ‘t Hof (winnaar VSCD Mimeprijs 2007), Cas Enklaar en Elsje de Wijn.
 
‘Eindspel’ speelt zich af in een verlaten wereld. Vier personages weigeren op te geven, zelfs wanneer alles om hen heen al bijna is vergaan. Ze zitten in hun schuilplaats en kunnen daar niet weg. De blinde en verlamde Hamm is afhankelijk van zijn kreupele bediende. Zijn bejaarde ouders leven in een vuilnisbak. De tijd verstrijkt, de dood is in zicht. Hoe ga je om met eindigheid? Beckett gaat het met veel absurditeit te lijf. Met droge terzijdes en snelle taalspelletjes maakt hij van ‘Eindspel’ een lichtvoetige tragedie.

Klik hier voor een artikel over deze voorstelling in de Volkskrant.

Nominatie Toneel Publieksprijs
Deze voorstelling is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs van TAQA Theater De Vest. Ook in theaterseizoen 2019-2020 kunnen alle toneelbezoekers na afloop van de voorstelling hun waardering laten blijken middels een stembiljet. Aan het eind van het seizoen wordt de publiekslieveling bekendgemaakt. Kom dit seizoen dus naar een van de prachtige toneelvoorstellingen en vergeet niet te stemmen! Lees hier meer over de Toneel Publieksprijs en bekijk alle genomineerden.
Kaarten
 • Theater Rotterdam | Erik Whien

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 24,50 incl. drankje en garderobe

  Theater Rotterdam | Erik Whien Grote Zaal 24.50

Extra / Inleiding