TG Goed Gezelschap

SENANG (Dinsdagmatinee)

toneel

Muziektheater over afkomt, tradities en botsingen.

Kijk ze in de ogen en wat zie je? De nieuwe pinda of de aardappelkop? Dubbelbloedduo Nynke Heeg en Klemens Patijn speelt met zijn roots. Met het verhaal van hun Indische ouders en grootouders, die met zo’n tweehonderdduizend andere vluchtelingen in de jaren vijftig een koud welkom kregen in Nederland.
 
Met rake klappen op de kendangdrums en zoete pianoklanken geven Nynke en Klemens adem aan een verzwegen schreeuw, om de pijn van de oudere generaties niet zomaar te laten verdwijnen en grip te krijgen op hun gemixte roots. Ze maken met stille kracht korte metten met een Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen; het verhaal van koloniale overheersing, overleven in Jappenkampen en een onafhankelijkheidsoorlog. Generatie drie zwijgt niet langer, maar vraagt, prikt, port en confronteert.

‘SENANG’ was eerder met veel succes te zien in Bellevue Lunchtheater. “De eigenheid in het vertellen van beiden, toch zo verschillend en toch zo verbonden, is ontroerend en raakt.” (Theaterparadijs)

Dinsdagmatinee
Liever niet meer ’s avonds op pad, maar wél theaterliefhebber? Kom op vijf dinsdagmiddagen naar speciaal geselecteerde voorstellingen en praat na afloop na met de makers. Deze Dinsdagmatinees zijn samen met onze programmeur gekozen door een commissie van vier betrokken theaterliefhebbers. De middagvoorstellingen zijn ook te bezoeken met de Stichting Vier Het Leven. Deze stichting reserveert het kaartje en regelt ook het halen en brengen. Kijk voor meer informatie op www.4hetleven.nl.

Bekijk hier alle dinsdagmatinees
Kaarten
  • TG Goed Gezelschap

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 18,50 incl. drankje en garderobe

    TG Goed Gezelschap Kleine Zaal 18.50