Stichting Tweeheid

Een Heilige Avond / Daniel Kehlmann

toneel

Kafkaësk stuk over de belangen van de staat versus het recht op privacy.

Het is kerstavond. Een vrouw, hoogleraar politieke filosofie, is uit haar taxi gehaald door de politie en wordt verhoord op het bureau. Haar ondervrager lijkt alles van haar te weten. Hij is ervan overtuigd dat zij samen met haar ex-man een terroristische aanslag heeft beraamd en dat precies om middernacht ergens in de stad een bom zal ontploffen. Of toch niet? Het is half elf, hij heeft slechts anderhalf uur om dat uit te vinden. Ondertussen tikt de klok onontkoombaar de tijd weg.
 
“Zulke spannende en inspirerende negentig minuten heeft men in geen tijden op het toneel gezien”, schreef de Frankfurter Allgemeine Zeitung over dit nieuwe toneelstuk van de Duitse bestsellerauteur, essayist en filosoof Daniel Kehlmann. In ‘Een Heilige Avond’ zet hij de belangen van de staat tegenover het recht op privacy van het individu. Peter Bolhuis en Yvonne van den Hurk spelen de hoofdrollen in dit kafkaëske stuk.

Lees hier een interview met Ursul de Geer in het Algemeen Dagblad

Nominatie Toneel Publieksprijs
Deze voorstelling is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs van TAQA Theater De Vest. Ook in theaterseizoen 2019-2020 kunnen alle toneelbezoekers na afloop van de voorstelling hun waardering laten blijken middels een stembiljet. Aan het eind van het seizoen wordt de publiekslieveling bekendgemaakt. Kom dit seizoen dus naar een van de prachtige toneelvoorstellingen en vergeet niet te stemmen! Lees hier meer over de Toneel Publieksprijs en bekijk alle genomineerden.
Kaarten
  • Stichting Tweeheid

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 21,50 incl. drankje en garderobe

    Stichting Tweeheid Kleine Zaal 21.50