Orkater / Sir Duke

Guilty until proven

muziektheater

Eigentijdse whodunnit in een beeldende muziektheatervoorstelling.

Wie bepaalt wanneer iemand schuldig is? De publieke opinie, de media, de rechter of laat je je leiden door je eigen perspectief? En wat maakt schuldig: de trekker overhalen of de kogels laten slingeren?
 
In ‘Guilty until proven’ confronteert Orkater/Sir Duke ons met bewuste en onbewuste vooroordelen en verwachtingspatronen. Het muziektheatercollectief maakt een eigentijdse whodunnit, geïnspireerd op de klassieker ‘Murder on the Oriënt Express’ van Agatha Christie. Op een late avond wordt in een besloten ruimte een lijk gevonden. Vast staat dat de dader zich onder de aanwezigen bevindt. De ontwrichtende gebeurtenis zet in moordend tempo de onderlinge verhoudingen op scherp. Wie kan voor het ochtendlicht zijn onschuld bewijzen of zich van zijn schuld ontdoen?
 
De suspense wordt opgevoerd door vervreemdende soundscapes, waarin boom bap en film noir elkaar ontmoeten. Orkater/Sir Duke pint je vast op je stoel in een beeldende muziektheatervoorstelling waarin rewind, fast forward en skip intro het tempo bepalen.
Kaarten
  • Orkater / Sir Duke

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 19,50 incl. drankje en garderobe

    Orkater / Sir Duke Kleine Zaal 19.50