Nederlands Philharmonisch Orkest i.s.m. Theater Gnaffel

Pluk van de Petteflet (4-8 jr)

familie

Gloednieuwe sprankelende voorstelling over Pluk van de Petteflet, vol liedjes en muziek.

Wie is er niet opgegroeid met de spannende en grappige kinderverhalen van Annie M.G. Schmidt? Pluk van de Petteflet is een van haar bekendste boeken en gaat over het jongetje Pluk. Hij woont in de Petteflet, samen met de Stampertjes, zijn buurmeisje Aagje en meneer Pen, maar ook met zijn dierenvriendjes Dollie de duif, de schelp Lispeltuut en Zaza de kakkerlak. Met elkaar gaan ze op avontuur om de Torteltuin te redden.
 
In deze gloednieuwe voorstelling vertelt een vijftienkoppig ensemble van het Nederlands Philharmonisch Orkest samen met Theater Gnaffel het spannende verhaal opnieuw, vol liedjes en muziek. Geschikt voor kinderen én voor volwassenen van alle leeftijden die Pluk in hun herinnering koesteren.
 
De karakters (Pluk, Aagje, De Stampertjes, Mevrouw Helderder) worden gespeeld door acteurs Noralie Jansen, Diederick Ensink en Mark Haayema, samen met de poppen van Theater Gnaffel. Het decor is geïnspireerd op de tijdloze tekeningen van Fiep Westendorp. Ook het beroemde kraanwagentje ontbreekt niet. Kinderboekenschrijver Mark Haayema is verantwoordelijk voor het script dat hij baseerde op de originele tekst van Annie M.G. Schmidt. Thomas Beijer schreef de nieuwe muziek, maar citeert ook uit klassieke werken van Debussy en Grieg.

Theaterspeelplaats
Kom voor en na de voorstelling in de foyer kleuren, poppenkast spelen en Lego'en in de kleurrijke huisjes van de Theaterspeelplaats!

Deze voorstelling is verplaatst van 24 oktober naar 23 mei 2021. Oude tickets blijven geldig.
Kaarten
  • Nederlands Philharmonisch Orkest i.s.m. Theater Gnaffel

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 21,50
    Prijs Kind € 18,50 Excl.drankje

    Nederlands Philharmonisch Orkest i.s.m. Theater Gnaffel Grote Zaal Uitverkocht 21.50