Nederlands Philharmonisch Orkest

Feestconcert met muziek uit Amerika en Hongarije

klassiek

Van Bernstein tot Strauss

Het traditionele feestconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest neemt u deze maal mee op reis naar twee landen. Eerst is dat Amerika met een bezoek aan Hollywood en een tocht door het Wilde Westen. Vervolgens reizen we door Hongarije met een selectie aan Hongaars getinte marsen, polka’s, walsen en andere dansen.
 
Muziekfeest
Feestvieren, dat doen ze over de hele wereld in alle soorten, maten en kleuren. Het inmiddels traditionele jaarlijkse feestconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest neemt u mee op reis naar twee landen en hun festijnen. Het eerste deel van het concert is Amerikaans. Dirigent Ivan Meylemans doet Hollywood aan, zwerft door het Wilde Westen en laat zelfs een Europeaan als Dvořák aan het woord. Kers op de taart is het Tubaconcert van John Williams, gespeeld door David Kutz, tubaïst uit het orkest.
Dan lijkt het een flinke stap naar Johann Strauss. Maar hij was het die in 1872 in Boston zijn Donau-wals door een monsterorkest van 1000 musici liet uitvoeren. Met die beroemde Weense wals gaan we richting Hongarije, de tweede bestemming van dit muzikale feest. Een internationale stoet van componisten, zoals Brahms, Berlioz en natuurlijk laat Strauss zijn inspiratie de vrije loop met Hongaars getinte marsen, polka’s, walsen en andere dansen.

Met korting naar Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest
Bent u een liefhebber van het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest? Of wilt u graag eens kennismaken? Profiteer dan van een mooie korting. Als u twee concerten ontvangt u € 2,50 korting per kaartje. Bestelt u er drie, dan ontvangt u € 5,- korting per kaartje. En koopt u vier concerten, dan loopt de korting op tot € 7,50 per kaartje. De korting geldt alleen voor de normaal-prijs (niet voor CJP en Kind-prijs) en wordt automatisch verrekend in het winkelmandje. Bekijk hier alle concerten.

CJP tot 30
Tot 30 jaar kun je gebruik maken van de CJP-prijs bij dit concert.
Kaarten
  • Nederlands Philharmonisch Orkest

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 32,50
    PrijsCJP € 15,00 incl. drankje en garderobe

    Nederlands Philharmonisch Orkest Grote Zaal 32.50