Nederlands Kamerorkest

Nikolić en Lazić met Sjostakovitsj en Beethoven

klassiek
Een divers programma met het Nederlands Kamerorkest en leider Gordan Nikolić dat begint met een Serenade van de nog piepjonge Richard Strauss en eindigt met de dansende Zevende symfonie van Beethoven. Pianist Dejan Lazić is een oude bekende van het orkest. Hij schittert in het Pianoconcert nr. 2 van Sjostakovitsj.
 
Jeugdige virtuositeit
‘Je bent jong en je wilt wat’, geldt ook voor menig aanstormend componist. De Serenade in Es schreef Richard Strauss toen hij op het punt stond zijn examen van de middelbare school
af te leggen. Jaren later hielp Sjostakovitsj zijn jeugdige zoon op weg door speciaal voor diens eindexamen het Tweede pianoconcert te schrijven. In dit programma zit Dejan Lazić achter de toetsen. Zijn examen heeft hij al ver achter zich liggen: hij is uitgegroeid tot een pianovirtuoos van formaat. ‘Een dijk van een artiest, die in zijn spel kracht en schoonheid feilloos combineert’, zo karakteriseerde de vakpers Dejan Lazić. Al jarenlang is hij een vaste gast van het Nederlands Kamerorkest. Beethoven is de enige echte oude rot in dit programma. Hoewel hij te boek stond als uiterst humeurig, schreef hij met zijn Zevende symfonie een uiterst zonnig werk. En dat past schitterend bij het gedreven temperament van orkestleider Gordan Nikolić.

R. Strauss – Serenade in Es
Sjostakovitsj – Pianoconcert nr. 2
Beethoven – Symfonie nr. 7

Met korting naar Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest
Bent u een liefhebber van het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest? Of wilt u graag eens kennismaken? Profiteer dan van een mooie korting. Als u twee concerten ontvangt u € 2,50 korting per kaartje. Bestelt u er drie, dan ontvangt u € 5,- korting per kaartje. En koopt u vier concerten, dan loopt de korting op tot € 7,50 per kaartje. De korting geldt alleen voor de normaal-prijs (niet voor CJP en Kind-prijs) en wordt automatisch verrekend in het winkelmandje. Bekijk hier alle concerten.

CJP tot 30
Tot 30 jaar kun je gebruik maken van de CJP-prijs bij dit concert.

Muziekcafé
Kom om 19:40 uur al naar het theater en bezoek gratis het muziekcafé: een interview met dirigent of solist en muziek door de musici. Het muziekcafé vindt plaats in de Plein Zaal.
Kaarten
  • Nederlands Kamerorkest

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 32,50
    PrijsCJP € 15,00 incl. drankje en garderobe

    Nederlands Kamerorkest Grote Zaal 32.50