Nederlands Kamerorkest

Mendelssohn op zijn best

klassiek Afgelast
In zijn Vioolconcert hoor je Mendelssohn op zijn best: fris energiek, vol melodische rijkdom en van een poëtische schoonheid, zeker in de handen van muzikaal leider en vioolvirtuoos Gordan Nikolić. Minstens even energiek is Poulenc en zijn neoclassisistische Sinfonietta. En dat past weer prachtig bij Mendelssohns Strijkerssymfonie waarmee het concert opent.
 
Felix Mendelssohn was een wonderkind dat het geluk had om op te groeien in een rijke bankiersfamilie. Daardoor had hij de beschikking over een eigen strijkorkest.
Als twaalfjarig jongetje componeerde hij daar de Strijkerssymfonie nr. 6 voor. Het is briljante
lichtvoetige muziek, waarin de invloeden van Bach en Mozart nog goed voelbaar zijn, maar die ook al de latere successen van bijvoorbeeld het Octet en – nog weer later – het Vioolconcert in e voorspelt. Dat vioolconcert is nog altijd Mendelssohns meest geliefde
werk. Het is Mendelssohn op z’n best: fris energiek, vol melodische rijkdom en van een poëtische schoonheid. Met zijn Sinfonietta lijkt Francis Poulenc terug te grijpen op de klassieke eenvoud en frisse energie van de jonge Mendelssohn. Het is neoclassicisme ten
top en typisch Poulenc, vol opgewekte lichtvoetigheid en met speelse humor: onweerstaanbaar in zijn pure schoonheid.

Mendelssohn – Strijkerssymfonie nr. 6
Poulenc – Sinfonietta
Mendelssohn – Vioolconcert in e

Met korting naar Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest
Bent u een liefhebber van het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest? Of wilt u graag eens kennismaken? Profiteer dan van een mooie korting. Als u twee concerten ontvangt u € 2,50 korting per kaartje. Bestelt u er drie, dan ontvangt u € 5,- korting per kaartje. En koopt u vier concerten, dan loopt de korting op tot € 7,50 per kaartje. De korting geldt alleen voor de normaal-prijs (niet voor CJP en Kind-prijs) en wordt automatisch verrekend in het winkelmandje. Bekijk hier alle concerten.

Muziekcafé
Kom om 19:40 uur al naar het theater en bezoek gratis het muziekcafé: een interview met dirigent of solist en muziek door de musici. Het muziekcafé vindt plaats in de Plein Zaal.

CJP tot 30
Tot 30 jaar kun je gebruik maken van de CJP-prijs bij dit concert.
Kaarten
  • Nederlands Kamerorkest

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 32,50
    PrijsCJP € 15,00 incl. drankje en garderobe

    Nederlands Kamerorkest Grote Zaal Afgelast 32.50