Nederlands Kamerorkest

Gordan Nikolić en Torleif Thedéen in een Russisch-Fins programma

klassiek
Een solist van formaat in het Celloconcert nr. 1 van Sjostakovitsj met de Zweedse virtuoos Torleif Thedéen. Gordan Nikolić leidt het Nederlands Kamerorkest in Arenski’s variaties op een kinderliedje van Tsjaikovski. Ook schildert hij een prachtig geheimzinnige sfeer rond Maeterlincks Pelléas et Mélisande waarover Sibelius een mystieke suite componeerde.
 
Twee Russen en een Fin
De cello speelt een belangrijke rol in dit concert met Russische en Finse muziek. Arenski
schreef zijn variaties voor strijkkwartet op een kinderliedje van zijn Russische tijdgenoot
Tsjaikovski voor de ongebruikelijke combinatie van viool, altviool en twee cello’s. Dit geeft de later gemaakte versie voor strijkers een bijzondere gepolijste, donkere klank. Één cello gebruikt Sjostakovitsj in zijn Eerste celloconcert, maar er is wel een solist van formaat voor nodig om deze virtuoos krachtige partij neer te zetten. Het Nederlands Kamerorkest heeft die gevonden in de Zweedse cellist Torleif Thedéen. Voor zijn sublieme opname van beide celloconcerten van Sjostakovitsj ontving hij de Cannes Classical Award. Sibelius neemt ons na de pauze mee naar de mysterieuze toneelwereld van Pelléas et Mélisande. Het lijkt wel alsof hij de setting van het toneelstuk verplaatst naar het onmetelijke Finse bos. In een sobere stijl, maar met fantasie en grandeur, weet hij de onmogelijke hartstocht tussen beide geliefden in klank om te zetten.

Arenski – Variaties op een thema van Tsjaikovski
Sjostakovitsj – Celloconcert nr. 1
Sibelius – Suite ‘Pelléas et Mélisande’

Met korting naar Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest
Bent u een liefhebber van het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest? Of wilt u graag eens kennismaken? Profiteer dan van een mooie korting. Als u twee concerten ontvangt u € 2,50 korting per kaartje. Bestelt u er drie, dan ontvangt u € 5,- korting per kaartje. En koopt u vier concerten, dan loopt de korting op tot € 7,50 per kaartje. De korting geldt alleen voor de normaal-prijs (niet voor CJP en Kind-prijs) en wordt automatisch verrekend in het winkelmandje.

Met korting naar onze huisgezelschappen, vanaf 17 mei te bestellen
Bent u een liefhebber van onze huisgezelschappen het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest, Het Nationale Theater of het Scapino Ballet Rotterdam? Of wilt u graag eens kennismaken? Dan bieden we u een mooie korting. Als u twee concerten of voorstellingen boekt, ontvangt u € 2,50 korting per kaartje. Bestelt u er drie, dan ontvangt u € 5,- korting per kaartje. En koopt u vier concerten of voorstellingen, dan loopt de korting op tot € 7,50 per kaartje. Wanneer u vanaf 17 mei online of via het bestelformulier bestelt wordt de korting automatisch verrekend.

CJP tot 30
Tot 30 jaar kun je gebruik maken van de CJP-prijs bij dit concert.

Muziekcafé
Kom om 19:40 uur al naar het theater en bezoek gratis het muziekcafé: een interview met dirigent of solist en muziek door de musici. Het muziekcafé vindt plaats in de Plein Zaal.
Kaarten
  • Nederlands Kamerorkest

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 32,50
    PrijsCJP € 15,00 incl. drankje en garderobe

    Nederlands Kamerorkest Grote Zaal 32.50