La Sfera Armoniosa

Plays de Fesch

klassiek

Verzameling concerti grossi en viool concerti van vermaarde Alkmaarder Willem de Fesch

Het Alkmaarse ensemble La Sfera Armoniosa experimenteert graag. Bijvoorbeeld met op maat gemaakte programma’s en bijzondere samenwerkingen met topmusici van over de hele wereld. Hun specialiteit? Authentieke speelwijzen en instrumenten. Om zo dicht mogelijk bij de klanken uit de 16e en 17e eeuw te komen. Dit keer zetten zij de Alkmaarse orkestaanvoerder en componist Willem de Fesch in het zonnetje, met een vertolking van zijn concerti grossi en viool concerti.
 
Willem de Fesch werd in 1687 geboren in Alkmaar en begon zijn carrière als aanvoerder van het orkest van de Amsterdamse Stadsschouwburg in 1710. Later vestigde hij zich in Londen, waar hij al snel de aanvoerder van Georg Friedrich Händel’s operaorkest werd én dirigent van de wereldberoemde Marylebone Garden Concerts.
 
De Fesch componeerde twee oratoria, kamermuziek en drie grote muziekwerken, bestaande uit concerti grossi en viool concerti. Hoog tijd om Alkmaar met Barokmuziek uit de 17e eeuw te herinneren aan een bijzondere inwoner!

Houdt deze website in de gaten voor updates over het programma!

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Alkmaar.
Kaarten
  • La Sfera Armoniosa

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 25,00 incl. drankje en garderobe

    La Sfera Armoniosa Grote Zaal 25.00