Koffieconcert viool & piano

Louise Wehr: wilde woede en liefdevolle lyriek

klassiek Bestel kaarten

Het spel van de Duits-Franse violiste Louise Wehr mag op momenten lelijk zijn, schuren en krassen en kan daardoor een beetje pijn doen.

De Duits-Franse violiste Louise Wehr viel al zeer jong op bij onder andere Jugend Musiziert. In eigen land en daarbuiten schreef ze diverse concoursen op haar naam en in Duitsland is ze al volledig omarmd door de muziekwereld. Nu mag de rest van de wereld vallen voor haar krachtige vertolkingen. Ze onderscheidt zich van haar generatiegenoten door een vioolspel dat op momenten lelijk mag zijn, schuurt en krast en daardoor een beetje pijn kan doen. Precies dat maakt Schumanns Tweede sonate, Brahms’ Tweede vioolsonate en zelfs Mozarts elegante Sonate in Bes tot muzikale avonturen waarin wilde woede en liefdevolle lyriek strijden om voorrang.

Programma:
Louise Wehr, viool (Duitsland/Frankrijk)
Natsumi Ohno, piano (Japan)
 
Wolfgang Amadeus Mozart  Sonate voor viool en piano in Bes gr. t., KV 454
(1756-1791)
 
Johannes Brahms                   Sonate voor viool en piano nr. 2 in A gr. t., opus 100
(1833-1897)
 
Robert Schumann                  Sonate voor viool en piano nr. 2 in d kl. t., opus 121
(1810-1856)

Lunch in Grand Café Klunder en bezoek Stedelijk Museum
Maak van uw zondag een heerlijke dag. Geniet na het koffieconcert van een heerlijke lunch in Grand Café Klunder. De lunch bestaat uit een kopje soep, twee luxe belegde minibroodjes, een bolletje huzarensalade en een kroket. Meld u met uw lunchticket bij Grand Café Klunder na afloop van het concert. Boek hier.

Op vertoon van uw koffieconcertticket kunt u met korting het Stedelijk Museum Alkmaar (ook gevestigd aan het Canadaplein) bezoeken op de dag van het koffieconcert tegen het kortingstarief van het museum. U betaalt slechts € 8 entree.
Kaarten
  • Koffieconcert viool & piano

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 16,00 incl. drankje en garderobe

    Koffieconcert viool & piano Kleine Zaal 16.00

Extra / Inleiding