Jens van Daele | Burning Bridges

NachtHexen IV: Battre

dans

Energiek, krachtig en hartverscheurend dansconcert met sprankjes hoop en poëzie.

Deze voorstelling is verplaatst van 27 maart 2020 naar 17 maart 2021.

‘Battre’ is het vierde deel uit de cyclus ‘NachtHexen’, waarin Jens van Daele zich richt op sterke vrouwen in straffe tijden. De term ontleent hij aan een groep vrouwelijke Russische verzetsheldinnen in de Tweede Wereldoorlog, die de geuzennaam ‘nachthexen’ meekregen. Moed, doorzettingsvermogen, mededogen en spijt vormen de leidraad in de cyclus.
 
‘NachtHexen IV: Battre’ is een krachtig, theatraal en tegelijkertijd verstillend dansconcert over eeuwige strijd en het principe van ‘oog om oog, tand om tand’. In een duel op het scherp van de snede bevechten twee danseressen elkaar tot op het bot, maar bijten ze uiteindelijk beiden in het stof. Een uitkomst die we historisch bij conflicten vaak zien, tot op de dag van vandaag. Toch draagt ‘Battre’ een boodschap van hoop in zich mee: een klein wit vlaggetje wordt gehesen. Mede hierdoor heeft deze energieke voorstelling met indringende livemuziek ook een poëtische kant, die de toeschouwer rechtstreeks in het hart raakt.
Het voorprogramma bij deze voorstelling wordt verzorgd door Dansstudio Flex uit Alkmaar en begint om 19.45 uur.

Extra: Freud in de Foyer
“En, hoe vond je de voorstelling?” “Eh… leuk?” Wat vertelt de voorstelling jou? En wat vertelt de voorstelling óver jou? Soms heb je nog wat tijd nodig om alle indrukken te verwerken. Pak dan na afloop een koptelefoon, nestel jezelf op een stoel en geef je over aan de vragen van onze eigen Freud: Lonneke van Heugten. In totaal verzorgt Lonneke 3 sessies van elk 3 minuten.
Kaarten
  • Jens van Daele | Burning Bridges

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 18,50 incl. drankje en garderobe

    Jens van Daele | Burning Bridges Kleine Zaal 18.50